Bogdanović u drugoj petorci "rukija"

Autor:

Reprezentativac Srbije zauzeo je deveto mesto u anketi koja je obuhvatila 100 novinara i komentatora iz medija širom SAD.

Bogdanović u drugoj petorci "rukija" Foto: MN Press

Bek Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović glasovima američkih medijskih poslenika je izabran u drugu idealnu petorku NBA lige za sezonu 2017/18, u konkurenciji debitanata.

Od 100 novinara i reportera, koliko ih je bilo u žiriju, njih šest je svrstalo Bogdanovića u prvu, a 63 u drugu petorku "rukija", što mu je donelo ukupno 75 bodova i deveto mesto.

Glas za prvu petorku vrednuje se dva, a za drugu petorku jedan bod.

Miloš Teodosić u ovoj anketi je zaradio tri boda iz dva glasa.

U idealnu petorku jednoglasno su ušli Donovan Mičel (Juta) i Ben Simons (Filadelfija), dok je Džejson Tejtum (Boston) dobio 99 glasova za prvu postavu. Sa njima u društvu su još Kajl Kuzma iz Los Anđeles Lejkersa i Finac Lauri Markanen iz Čikago Bulsa.

Sa Bogdanovićem u drugoj petorci su Lonzo Bol (Lejkers), Džon Kolins (Atlanta), Džoš Džekson (Finiks) i Denis Smit Džunior (Dalas).

"Ruki" godine biće proglašen na svečanosti 25. juna, a u najužoj konkurenciji su Mičel, Simons i Tejtum.

Bogdan Bogdanović ove sezone je beležio 11,8 poena i 3,3 asistencije po meču, uz 39 odsto preciznosti u šutu za tri poena, po čemu je četvrti među debitantima, kao i po ukupnom broju ubačenih trojki - 129.

Ostale vijesti