• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Bosne pred F4: Borac blagi favorit, ali...

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

"Biće pod imperativom jer je domaćin, organizator, a i želi pehar Kupa BiH, kako bi popravio utisak osvajanjem bar jednog trofeja. Ali, neće mu biti lako", poručio je strateg visočke Bosne Edhem Sirćo pred završni turnir u Banjaluci.

 Rukometni Fajnal for Kupa BiH 2018 Bosna Visoko trener Edhem Sirćo Borac je blagi favorit za trofej Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Šesto mjesto u Premijer ligi i plasman na završni turnir Kupa BiH zadovoljili su ovogodišnje ambicije Rukometnog kluba Bosna, ali će Visočani na Fajnal-foru u Banjaluci predstojećeg vikenda pokušati otići korak dalje i sezonu okončati trijumfalno, možda i sa peharom u rukama.

Trener Bosne Edhem Sirćo istakao je zadovoljstvo što se njegova ekipa našla među četiri najbolje u najmasovnijem takmičenju, iako je postojala mogućnost da se Visočani i ne pojave u gradu na Vrbasu.

"Pred početak sezone zacrtali smo određene ciljeve, koje smo djelimično uspjeli da ostvarimo. Jedan od njih bio je plasman u završnicu Kupa BiH. Za nas je to veliki uspjeh", istakao je Sirćo na početku razgovora za MONDO.

Velika borba za šampionsku titulu vodila se skoro do samog kraja sezone u Premijer ligi BiH, što je dovoljan pokazatelj izjednačenosti ekipa u BiH.

U drugom takmičenju, Kupu BIH, do samog kraja, osim Bosne, stigli su još domaćin završnog turnira Borac m:tel, mostarski Zrinjski i Konjuh iz Živinica.

"Premijer liga BiH ove sezone bila je na zaista zavidnom nivou, a činjenicu da su dva najbolja tima u ligi, Izviđač i Vogošća, eliminisani već u četvrtfinalu kup takmičenja, dovoljno pokazuje koliko su ekipe bile izjednačene. Sve ekipe koje su izborile Fajnal-for Kupa BiH imaju podjednake šanse za trofej. Blagu prednost dao bih domaćinu Borcu m:tel, ali to ne mora ništa značiti. Vjerujem da će publika u Banjaluci vidjeti tri odlične utakmice za vikend", poručio je strateg visočkog tima.

Rival Bosni na putu ka finalu biće Konjuh, a ovaj meč na programu je u subotu od 19.30 časova. Devedeset minuta ranije, u drugom polufinalnom susretu, boriće se Borac m:tel i Zrinjski.

PREMIJER LIGA BIH

Bosna i Konjuh dva puta su ove sezone odmjerili snage u prvenstvu. Na oba meča slavile su domaće ekipe. U Visokom je rezultat bio 28:24, a u Živinicama 28:22.

"Možda smo za nijansu kvalitetniji od ekipe Konjuha, ali mislim da su šanse 50:50. I mi i oni imamo problema sa povrijeđenim igračima, tako da ko bude imao kompletniju ekipu, ali i više želje, on će slaviti. Ponavljam, liga je izjednačena, kod prvih šest, sedam ekipa svako svakoga može da dobije, tako da vjerujem da će slično biti i u završnici Kupa", dodao je Sirćo.

Tokom cijele sezone, visočki tim kuburio je sa povredama ključnih igrača. Slična situacija je i u finišu takmičarske godine.

"Konstantno nas prate povrede igrača, što je kulminiralo u posljednjih mjesec i po. Neki će biti spremni, neki neće, ostatak ekipe je poprilično mlad, ali nadam se da ćemo u što kompletnijem sastavu dočekati vikend. Nadam se da će bar roviti igrači, prije svih Faruk Čolo, Adnan Balta i golman Enes Sirćo, uspjeti da se oporave do subote."

Sirćo je istakao da bi, ukoliko njegova ekipa uspije da eliminiše Konjuh, u finalu Kupa BiH za rivala volio Zrinjski.

"Realno, više bih volio da to bude Zrinjski, jer od preostalih ekipa, jedino smo od Borca doživjeli oba poraza u prvenstvu, i u Visokom i u Banjaluci. Zaista, radi se o odličnoj, spremnoj i uigranoj ekipi, koja je spoj iskustva i mladosti. Ipak, i taj drugi polufinalni meč biće neizvjestan. Borac je slavio u Mostaru, a od Zrinjskog izgubio u Banjaluci, što potvrđuje da se radi o podjednakim ekipama", naglasio je trener Bosne.

Anketa

Ko će osvojiti rukometni Kup BiH?

  • RK Borac m:tel (Banjaluka)

    46.28% (56)

  • HMRK Zrinjski (Mostar)

    14.05% (17)

  • RK Bosna (Visoko)

    33.88% (41)

  • RK Konjuh (Živinice)

    5.79% (7)

Ko će osvojiti rukometni Kup BiH?

Rezultati

Prema njegovim riječima, tokom utakmica za ligaške bodove, Borac m:tel izgubio je neke veoma bitne mečeve, prije svega pred svojim navijačima od Izviđača i Zrinjskog, čime se udaljio od borbe za šampionsku titulu.

"Crveno-plavi" su sezonu okončali tek na četvrtom mjestu, zbog čega će u subotu i nedjelju u "Boriku" biti pod dodatnim pritiskom.

"Tokom cijele sezone Vogošća je bila najkonstantnija i možda zaslužila titulu. Ipak, svojom krivicom nisu uspjeli do nje doći. Slavio je Izviđač i to su dvije ekipe koje su se od početka izdvojile na vrhu i cijelo vrijeme bile na zavidnom nivou. Borac m:tel i Zrinjski duvali su im za vrat, ali Banjalučani su izgubili neke utakmice, vjerovatno zbog velikog broja povrijeđenih igrača, tako da je splasnula da euforija da mogu učiniti nešto u prvenstvu. Samim tim, Borac m:tel biće pod imperativom jer je domaćin, organizator, a i želi pehar Kupa BiH, kako bi popravio utisak osvajanjem bar jednog trofeja na nivou BiH. To mu neće biti lako ostvariti, jer Zrinjski je ekipa koja je mene lično najviše oduševila tokom sezone", zaključio je Sirćo.

Banjalučki "Hram sporta" domaćin rukometnog F4!

OSVAJAČI KUPA BIH:

2016/2017. RK Zrinjski (Mostar)
2015/2016. RK Vogošća Poljine Hills
2014/2015. RK Borac m:tel (Banjaluka)
2013/2014. RK Borac (Banjaluka)
2012/2013. RK Borac (Banjaluka)
2011/2012. RK Goražde
2010/2011. RK Borac (Banjaluka)
2009/2010. RK Bosna (Sarajevo)
2008/2009. RK Bosna (Sarajevo)
2007/2008. RK Bosna (Sarajevo)
2006/2007. RK Borac (Banjaluka)
2005/2006. RK Sloga (Doboj)
2004/2005. RK Sloga (Doboj)
2003/2004. RK Bosna (Sarajevo)
2002/2003. RK Bosna (Sarajevo)
2001/2002. HRK Izviđač (Ljubuški)

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC