• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mundijalski šmek na banjalučkoj Akvani

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Tokom Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji, od 14. juna do 15. jula, na terenima Vodenog parka Akvana, svakodnevno će biti organizovana manifestacija "Fudbalska arena", sa raznim aktivnostima posvećenim Mundijalu 2018.

 Manifestacija Fudbalska arena na Akvani u Banjaluci tokom Svjetskog prvenstva Rusija 2018 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjaluka, Grad sporta 2018, tokom ljeta organizovaće brojne manifestacije, među kojima bi jedna od najzanimljivijijih trebalo da bude "Fudbalska arena".

Premijerno izdanje ove manifestacije planirano je za vrijeme trajanja Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji, dakle od 14. juna do 15. jula na banjalučkoj Akvani, na kojoj će posjetioci moći da prisustvuju i učestvuju u brojnim aktivnostima posvećenim predstojećem Mundijalu.

Prvog dana "Fudbalske arene" banjalučkoj publici predstaviće se bend "The Babe Barbarela" iz Bihaća.

Posjetioci Vodenog parka u Banjaluci imaće priliku da gledaju sve mečeve Svjetskog prvenstva, sa posebnim akcentom na utakmice koje bude igrala reprezentacija Srbije.

Osim TV prenosa, biće organizovani i brojni turniri, poput onog u malom fudbalu, zatim Playstationu (FIFA 18, turniri "Dva na dva", zatim za djecu od sedam do 15 godina i turnir zabavnog karaktera "Moj tata je bolji od tvog tate"), stonom fudbalu (tzv. "čovicama"), atletske igre bez granica za mlade, ali i razni nastupi DJ-eva i koncerti bendova iz Banjaluke i okruženja u večernjim terminima.

Organizatori ističu da će po prvi put u Banjaluci biti organizovana manifestacija koja će biti svojevrsni spoj sporta, rekreacije i zabave, a u zanimljivim sadržajima moći će da uživaju svi "od sedam do 77 godina".

Sve to u cilju da ljeto u gradu na Vrbasu protekne u što zanimljivijem ozračju, kako bi najveći grad Srpske privukao što veći broj posjetilaca, ponajviše turista.

Koordinator za sport i omladinu u Gradskoj upravi Dejan Travar poručio je da će "Fudbalska arena" omogućiti popularizaciju sporta, prvenstveno kod mladih.

"Svi znamo šta predstavlja Svjetsko prvenstvo u fudbalu, a Grad Banjaluka zacrtao je nekoliko ciljeva, među kojima je glavni popularizacija sporta među mladima. Ova manifestacija pomoći će nam da to ostvarimo, predstavljajući sport kroz druženje, kako bismo animirali djecu da se bave sportom", naglasio je Travar.

Ispred Turističke organizacije Grada Banjaluka (TOBL), koja je podržala "Fudbalsku arenu", Zoran Stanković naglasio je koliki je značaj same manifestacije na sami grad.

"TOBL je podržao ovu manifestaciju jer smatramo da ona podiže kvalitet turističke ponude našeg grada. Nadamo se da će ona biti nastavljena i u budućnosti, da ćemo imati produženo ljeto, odnosno da se neće završiti sa ovim Svjetskim prvenstvom. Ovaj oblik turizma veoma je značajan za Banjaluku, jer privlači veliki broj turista iz regiona, a nadamo se da će 'Fudbalska arena' biti pravi magnet za njih", poručio je Stanković.

Izvor: Siniša Stanić, mondo.ba

Duško Tadić potvrdio je da će, kako za mlade, tako i za nešto starije, biti organizovane brojne aktivnosti, tako da će tokom ljeta na Akvani moži svi da uživaju.

"Podržali smo ovaj događaj i vjerujemo da nas već u premijernom izdanju 'Fudbalske arene' čeka sjajna zabava. Atletska takmičenja za najmlađe biće organizvana tokom četiri vikenda. Nastojaćemo da atletiku, kroz razne discipline, približimo djeci", rekao je Tadić ispred Atletskog kluba Banjaluka.

Prostor na Akvani predviđen je za više od 500 posjetilaca, a organizatori se nadaju da su svakodnevne planirane aktivnosti idealna pozivnica za sve da ljeto provedu na terenima Vodenog parka u Banjaluci.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC