• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Emeri "kupio" gazde Arsenala

Autor mondo.ba

Šta je Španac predstavio funkcionerima engleskog kluba i kako ih je uverio da je baš on pravi izbor.

Arsenal je počeo novu eru, posle čak 22 godine.

Arsen Venger, legendarni Francuz, sedeo je na klupi "tobdžija" od 1996. godine i napustio je ovog leta, ustupivši svoje mesto nasledniku - Unai Emeriju (46).

Španski stručnjak stigao je u London pravo iz Pariza, gde je dve godine vodio PSŽ, osvajao titule, ali ipak imao problem da uspostavi kontrolu nad svlačionicom. Na svom novom početku, trostruki osvajač Lige Evrope obratio se novinarima na engleskom jeziku.

"Zahvaljujem porodici Kronki (vlasnicima Arsenala). Imali smo veoma dobar sastanak i veoma smo lepo razgovarali. Zahvaljujem i rukovodstvu kluba, upravnom odboru. Videli smo se u ponedeljak i osetio sam da su svim srcem uz Arsenal", počeo je Španac.

Prethodnih dana pisano je o tome da je Emeri na tom sastanku impresionirao sagovornike tako što je detaljno obrazložio kako vidi napredak svakog igrača ponaosob. A, precizne i podrobne analize bile su mu zaštitni znak koji god tim da je vodio.

...
Izvor: YouTube/Arsenal



"Hvala Arsenu Vengeru na onome što je ostavio za sobom. Učio sam od njega sve stvari u fudbalu. On je svima odrednica kada se pomisli na najbolje trenere na svetu. Veoma sam uzbuđen zbog ove prilike i mislim da je ovo dobar izazov. Sa igračima ću razgovarati pojedinačno, lice u lice, tako da ne bih danas sa ovog mesta govorio o njima".

Prvi "operativac" Arsenala Ivan Gazidis rekao je da je rukovodstvo na početku potrage za novim menadžerom sastavilo spisak od osam imena. "I sve koje smo kontaktirali bili su zainteresovani za posao. Svi su imali pojedinačne razgovore sa nama, predstavnicima kluba i svi su bili raspoloženi da prihvate. Imali smo reću da smo mogli da sami izaberemo. To smo i uradili", izjavio je on.

Gazidis je potvrdio da je Emeri oduševio čelnike preciznim znanjem o aktuelnom sastavu Arsenala.

"Bio je to zaista impresivan sastanak. Došao je izuzetno dobro pripremljen. Detaljno je već znao sve što je potrebno o Fudbalskom klubu Arsenal. Podelio je tu analizu sa nama i nije se zaustavio na priči o svom načinu rada, već je analizirao igrače, njihov kvalitet i kako bi mogli da se razviju".

Mikel Arteta, pomoćnik Pepa Gvardiole i bivši vezista Arsenala dugo je bio "prvi favorit" da sedne na klupu. Gazidis nije hteo da komentariše da li je to tačno i ako jeste - kada se dogodio obrt.

"Na dan 18. maja izneli smo svoju preporuku čelnicima kluba. I to jednoglasno uzvojenu. Bila je potkrepljena sa 'dosijeom' od 100 strana, sa referencama, analizama i video klipovima. Ono što je izdvojilo Unaija bila je ta 'hemija' između nas. Fudbalski osećaj u prostoriji. On ima energiju, strast i želju da se takmiči".

Upravo poslednja osobina biće izuzetno važna navijačima, željnim bar učešćem u trci za titulu.

"Osnovni cilj je da se razvijamo. Ali, kako se razvijate? Mislim da je ključ za to - borba za titulu. To je nešto što stoji u 'biografiji' Arsenala, ali i u mojoj. I to hoću da nastavim. Želja nam je da budemo među najboljim timovima Evrope, da osvajamo trofeje i da budemo u eliti evropskih klubova. Uz to, želim i da učinim navijače ponosnim", izjavio je Španac.

Kako će Arsenal igrati pod Emerijem?

"Istorija na ovom stadionu je takva da Arsenal voli da ima posed lopte. Da tako igra. Volim tu osobinu i želim da 'napadnemo' rivala intenzivnim pritiskom i kada ostanemo bez lopte. Dve važne stvari za fudbal su pozicija lopte i presing kojim je vraćate u svoj posed".

Nova energija osetila se već na prvoj konferenciji za novinare novog trenera. Uskoro će biti i konkretnijih vesti o pojačanjima, a brzo će doći i trenutak kada ćemo videti kako će izgledati novi Arsenal. Emerijev Arsenal.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC