• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi: Vrlo je bitan rezultat protiv Crne Gore

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Koliko god da je revijalna utakmica protiv Crne Gore radi oproštaja naših igrača, shvatićemo je jako ozbiljno", rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupljaju se danas na Ilidži pred početak priprema za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Južnom Korejom.

"Dvije utakmice gdje će se u prvoj naša trojica igrača oprostiti. Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić dali su jako puno za bh. fudbal, tako da smo se skupili i nadamo se da će dobro ispasti. Najgori termin za utakmice, igrači su igrali cijelu godinu, ali ovo je FIFA-in termin. Ovima što idu na Svjetsko prvenstvo je normalno da igraju, a mi nemamo ništa više do devetog mjeseca za uigravanje, upoznavanje", rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije BiH i dodao:

"Koliko god da je revijalna utakmica protiv Crne Gore radi oproštaja naših igrača, shvatićemo je jako ozbiljno. Nemamo puno prijateljskih i test utakmica tako da ćemo dati sve od sebe. Svi volimo pobijediti. Vrlo je bitan rezultat radi atmosfere i insistiraću da odradimo sve kako treba. Crnogorci i Korejanci su nam dobra provjera".

- Prvi put protiv Crnogoraca -


Prijateljska utakmica BiH - Crna Gora igra se na stadionu "Bilino polje" u Zenici u ponedjeljak, 28. maja, s početkom u 18 časova. Biće to prvi zvanični meč seniorskih fudbalskih selekcija dvije susjedne zemlje, prilikom kojeg će se od igranja za reprezentaciju BiH zvanično oprostiti Ibišević, Misimović i Spahić, dugogodišnji ponajbolji igrači nacionalnog tima.



Prvog dana juna izabranici selektora Prosinečkog u Seulu će odigrati test susret s Južnom Korejom.

- Debitanti Nastić i Ćivić -

Popularno zvani "zmajevi" u petak, 25. maja, na stadionu u Hrasnici, pokraj Sarajeva, imaće i kontrolnu utakmicu s bh. niželigašem Famosom.


Inače, Prosinečki će za predstojeće utakmice računati na 23 igrača. To su:

golmani- Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Vedran Kjosevski;

odbrana - Darko Todorović, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Eldar Ćivić, Bojan Nastić;

vezni red - Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Stjepan Lončar, Goran Zakarić, Haris Duljević, Edin Višća, Deni Milošević;

napad - Edin Džeko, Kenan Kodro, Smail Prevljak i Riad Bajić.

Od standardnih reprezentativaca neće biti golmana Asmira Begovića, kojem je Prosinečki dozvolio da zbog porodičnih obaveza propusti utakmice sa Crnogorcima i Korejancima, kao ni povrijeđenog Seada Kolašinca.

Debitanti su Ćivić, kapiten mlade reprezentacije BiH i igrač Spartaka iz Trnave, te Bojan Nastić, prvotimac belgijskog Genka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC