• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Het-trik Partizana u Kupu!

Autor mondo.rs

Preokretom u Surdulici u poslednjoj utakmici sezone, ova generacija fudbalera Partizana postala je prva koja je tri puta uzastopno trijumfovala u najmasovnijem takmičenju - 15. trofej za klub iz Humske, a prvi u trenerskoj karijeri Miros

 Het-trik Partizana u Kupu! Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Het-trik crno-belih u Kupu Srbije!

Preokretom u Surdulici u poslednjoj utakmici sezone, ova generacija fudbalera Partizana postala je prva koja je tri puta uzastopno trijumfovala u najmasovnijem takmičenju - 15. trofej za klub iz Humske, a prvi u trenerskoj karijeri Miroslava Đukića značio je i da rival neće igrati u Evropi narednog leta:

Mladost - Partizan 1:2 (1:1) u zaista lepom ambijentu pred oko 3.500 navijača oba kluba od kojih su jedni poneli trube i bubnjeve, a drugi pirotehniku i parole.

Vođstvo Lučanaca iz 21. minuta posle lepe akcije i petog gola veterana Janka Tumbasevića u Kup mečevima ove sezone potrajalo je deset minuta, sve dok Marko Janković nije "ubio pauka" u gornjem levom uglu gola odličnog Dragana Rosića.

To je bio i rezutlat prvog poluvremena, u kom su plavi i beli bili ravnopravni u gotovo svim segmentima igre, ali posle kog je igrao samo jedan tim - ne onaj trenera Nenada Milovanovića! Partizan je u nastavku zaigrao brže, jednostavnije, ofanzivnije, Rosić je bio solidno zaposlen u prvih 15 minuta drugog poluvremena, ali je gol ponovo primio posle prekida.

/Đukić voditeljki Arena sport: Da li se ti to opraštaš od mene?/

Visoki Marko Jevtović visoko je skočio posle kornera i uspeo akrobatskim potezom, petom, da prosledi loptu na "drugu" stativu, odakle Saša Zdjelar nije mogao da ne pogodi praznu mrežu za 1:2 u 61. minutu.

Ispostavilo se da Milovanovićem tim, čak ni sa trojicom svežih igrača na terenu u finišu, nije imao snage ni da se bori za posed lopte, a i kad je ona bila u nogama igrača Mladosti - delovali su veoma konfuzno i zbunjeno.

Baš takva je bila i situacija iz 91. minuta, kada je sudeći svoju poslednju utakmicu u profi karijeri arbitar Majo Vujović pokazao drugi žuti, tj. crveni karton Aleksandru Pejoviću zato što je nervozno šutnuo loptu u njegovom pravcu i pogodio ga u potkolenicu. Pejović je tako reagovao nakon što je Novosađanin prekinuo akciju Mladosti zbog gomile rolni ispred gola Vladimira Stojkovića, ali i baklji koje su uletele na teren.

Sa desetoricom i golom manjka, Mladost je u 95. minutu ipak uspela da stvori veliku šansu, ali Lazar Jovanović nije uspeo da zadrži loptu u igri i pošalje upotrebljiv pas na peterac nakon što je odbrana Đukićevog tima bila neoprezna na "bunarenje" rivala.


GOLOVI

Lučanci, poznati po tome da se tvrdo i organizovano brane, imali su dva-tri opasna napada u prvoj četvrtini utakmice, a onda u 21. minutu poveli posle lepe akcije po desnoj strani, Lazar Jovanović je odigrao u prostor za Bogdana Miloševića, ovaj snažno centrirao po zemlji, a Marko Jevtović klizećim startom nehotice "podigao" loptu pravo na čelo Janka Tumbasevića koji je, iako iznenađen, uspeo da zakuca loptu pod prečku.

Tumbaseviću je ovo peti pogodak u Kupu ove sezone.

1:0
Izvor: YouTube


Vođstvo rivala nije izbacilo crno-bele iz ritma, nastavili su da igraju ofanzivno i posle nekoliko pomalo ishitrenih pokušaja iz igre, stigao je onaj pravi - iz prekida. Marko Janković namestio je loptu na 20-ak metara od gola plavih, sačekao da arbitar Majo Vujović udalji zid na propisno odstojanje, a onda gestikulirao prema Danilu Pantiću u stilu "pusti mene" i plasirao loptu u gornji levi ugao gola nemoćnog Dragana Rosića.

Lep, zaista lep potez crnogorskog veziste.

1:1
Izvor: YouTube


Bolja igra u drugom poluvremenu, inicijativa, brži i jednostavniji napadi, isplatili su se crno-belima u 61. minutu, ali ponovo iz prekida. Marko Jevtović odrazio se visoko i uspeo prosledio loptu na drugu stativu, a tamo Saša Zdjelar nije mogao da ne pošalje loptu u praznu mrežu za preokret crno-belih.

1:2
Izvor: YouTube



Ko god bude bio bolji danas, osvojiće prvi trofej u trenerskoj karijeri: Milovanović ili Đukič.

Ostanite uz Mondo, naš reporter je na stadionu i javljaće nam najnovije informacije, vesti, izjave, reakcije…

Evo i sastava za koje su se odlučili Nenad Milovanović i Miroslav Đukić.

Mladost: Rosić - B. Milošević, I. Milošević, Šatara, Pešić - Tumbasević, Pejović - L. Jovanović, Pavlović, Dimić – Radivojević (od 67. Trifunović).

Partizan: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Marković, Antonov - Jevtović, Zdjelar - Janković, Ivanović (od 79. Đerlek), Pantić – Tavamba.

Crno-beli su treće uzastopno finale u kom će pokušati da osvoje i treći uzastopni trofej izborili u dramatičnom revanšu polufinala u kom je Saša Ilić pogotkom u 90. minutu anulirao poraz od 4:2 iz prvog meča i izbacio Čukarički - 2:0. Mladost je posle 1:1 u Šapcu pregazila Mačvu u Lučanima 4:0. Pre toga, crno-beli su bez mnogo problema izbacivali Javor (0:2), Rad (3:0) i Rtanj (0:3), a Mladost beogradski Radnički (0:1) i novosadske Proleter (4:0) i Vojvodinu (0:1).

U prethodna dva finala, "Parni valjak" je pobeđivao Crvenu zvezdu 1:0 i Javor 2:0, dok je Mladost izborila prvo finale u kom će pokušati da izbegne sudbinu Borca iz Čačka, Obilića, Napretka, Budućnosti iz Banatskog Dvora, OFK Beograda, Sevojna, Zemuna i Javora, odnosno ponovi podvig Jagodine, Čukaričkog, Smedereva i Železnika.

Ova četiri "mala" kluba uspela su u post-SFRJ eri ne samo da stignu do finala, već i da osvoje Kup.



Uskoro opširnije…

Iz minuta u minut:

85 - Đerlek! Veliku šansu imao je sveži vezista Partizana posle prodora po levoj strani pored statične odbrane Mladosti, ali iz neposredne blizine nije uspeo da probaci loptu pored ili ispod dobro postavljenog Rosića.

85 - Fudbaleri Mladosti nemaju snage da se bore da dođu do lopte, a i kad je imaju... jako teško s njom stižu do crvene zone.

80 - Vreme prolazi ni u čemu praktično... Ne možemo da kažemo da ima smislenih akcija, tvrdo, sa mnogo grešaka, startova, ali po pravilu na sredini terena...

73 - Partizan sve češće u defanzivnoj formaciji posle gola Zdjelara, čekajući grešku rivala.

63 - Oštar, oštar start Pešića na Jankoviću, koji je urliknuo od bola, a Vujović odlučio da ipak ne isključi levog beka Mladosti koji je pregrubo, đonom u potkolenicu, startovao na desetku crno-belih.

61 - GOOOOOL!

Iz kornera koji je usledio posle Rosićeve intervencije, Partizan je poveo! Jevtović se odrazio koliko je mogao, uspeo akrobatskim potezom - petom - da prosledi loptu na drugu stativu, a odatle je Zdjelar samo ćušnuo loptu u nebranjenu mrežu.

61 - Miletić! Rosić! Kao da smo prizvali zicer za crno-bele i posao za golmana plavo-belih.

60 - Partizan ofanzivniji u drugom delu, ali nijedan šut koji je upućen prema Rosiću nije bio opasan, nije bio problematičan za golmana Mladosti.

46 - Majo Vujović pušta prednost posle faula na Pantiću, lopta dolazi do Jevtovića koji sa 20 metara šutira jako, "iz prve", a golman brani uz napor. Kapitenu Mladosti Miloševiću pokazan je žuti karton zbog starta na Pantiću.

45+1 - Poluvreme: Lepa, energična i otvorena utakmica za sada. Mladost je možda iznenadila Partizan brojem igrača koji su se priključivali navali tokom akcija, što po boku. Vođstvo Lučanaca nije iznenadilo crno-bele, koji su imali više od igre u prvih 45 minuta, ali koji su izjednačili majstorijom Jankovića iz prekida.

41 - Dok čekamo nova uzbuđenja, možemo da primetimo bakljadu grobara iza jednog i čujemo meksikanske taktove Lučanaca iza drugog gola. Karneval.

31 - GOOOOOL!

Deset minuta kasnije - izjednačenje! Janković je maestralno izveo slobodnjak, ubio pauka i poravnao rezultat. Bravo za potez.

27 - Jovanović! Drugi pokušaj na utakmici, druga propuštena šansa.

21 - GOOOOOL!

Mladost vodi. Jovanović i Milošević "probili" su Antonova, Jevtović požrtvovanim startom samo doprineo da ona stigne do Tumbasevića, koji je bio više nego precizan.

20 - Pejović! Volej veziste Mladosti sa distance prohujao je pored desne Stojkovićeve stative. Uzdasi, bilo je blizu.

16 - Jevtović! Brani Rosić.

13 - Na tribinu iza Stojkovića, na kojoj se nalazi oko 700-800 navijača Mladosti, ušli su i trubači. Veselo!

12 - Neprijatno je bilo povratniku na gol crno-belih, Stojkoviću, ali Dimić i Radivojević iz dve vezane akcije po levoj i desnoj strani nisu uspeli da upute udarac.

10 - Dobar prekid Partizana, kratka lopta iz ugla za Jevtovića, odličan centaršut, skok Markovića i udarac glavom pored stative.

5 - Umalo da Pešić, koji je bio najviši u skoku pred svojm golom, savlada kolegu Rosića i dovede Partizan u vođstvo. Srećom po njega, lopta je prošla pola metra pore stative.

1 - Mladost u kompletno plavoj, Partizan u beloj opremi.

19:00 - POČELO JE!

18:58 - Pre početka meča održan je minut ćutanja za preminulog dugogodišnjeg sportskog radnika Dušana Trbojevića, jednog od najzaslužnijeg za pronalazak velikog broja asova koji su nastupali za Partizan.

18:40 - Poslednju utakmicu u profesionalnoj karijeri sudiće novosadski arbitar Majo Vujović.

18:39 - Ovo finale imalo je i ružnu "predigru": tuču dve frakcije navijača istog kluba u kojoj je bilo i povređenih.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC