Ognjenu Matavulju priznanje Kluba novinara

Autor:

Godišnje priznanje koje dodjeljuje Klub novinara iz Banjaluka ove godine pripalo je novinaru dnevnog lista “Večernje novosti” Ognjenu Matavulju.

0
A- A A+

Ognjen Matavulj, Đorđe Vuković, Siniša Vukelić Foto: Klub novinara/Mondo

Predsjednik Kluba novinara Banjaluka Siniša Vukelić rekao je da je Matavulj zaslužio nagradu, uprkos jakoj konkurenciji, jer je, prateći slučaj stradanja Davida Dragičevića, uradio nešto što su novinari zaboravili da čine.

“Ispratio je rutu kretanja Davida, koju je saopštila policija i prošao njome bilježeći svoje utiske. Čini mi se da smo mi novinari zaboravili taj terenski rad. Mnogo posla obavljamo putem interneta i telefonom”, rekao je Vukelić i dodao da je Matavulj cijenjen među kolegama.

Takođe, Matavulj je, prateći slučaj smrti Davida Dragičevića, pokazao izuzetno profesionalan pristup što je ocijenjeno kao izuzetno važno u vremenu kada mediji imaju veliki uticaj na kreiranje atmosfere jednostranosti i ostrašćenosti. Osim toga, priznanje Matavulju kruna je i njegovog dugogodišnjeg rada u oblasti crne hronike, a naročito u prethodnoj godini kada je napisao nekoliko priča koje su odjeknule regionom, od slučaja fatalne Saške u Modriči koja je ucjenjivala katoličkogsveštenika do priče o hapšenju napadača na boksera Antona Josipovića.

Devetočlani žiri, čiji je predsjednik profesor banjalučkog Fakulteta političkih nauka Đorđe Vuković, jednoglasno je dodijelio ovo priznanje Matavulju i zbog profesionalnog i etičkog izvještavanja u slučaju stradanja Dragičevića.

Ognjen Matavulj je zahvalio za nagradu koju smatra još značajnijom jer su mu je dodijelile kolege.

“Malo je čudno da novinar crne hronike dobija nagradu, ali valjda živimo u takvom društvu”, rekao je Matavulj na šestom godišnjem druženju novinara “Off the record” i dodjeli priznanja “Godišnja nagrada Kluba novinara”.

Ovo druženje je organizovao Klub novinara Banjaluka, a prisustvovali su brojni novinari, urednici, rukovodioci i radnici medijskih kuća zvanice iz javnog, političkog i društvenog života Republike Srpske i BiH.

Priznanje “Novinar godine” lani je dodijeljeno novinarki BN TV Danini Milaković.

Tagovi:

Ostale vijesti