• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goran Zakarić najbolji igrač Premijer lige BiH

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Ceremoniji proglašenja najboljih pojedinaca ligaških takmičenja pod okriljem FS BiH prisustvovali su igrači i stručni štab "A" reprezentacije BiH koji su se okupili danas povodom prijateljskih utakmica sa Crnom Gorom i Južnom Korejom.

 Goran Zakarić najbolji igrač Premijer lige BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Manifestacija proglašenja najboljih pojedinaca ligaških takmičenja pod okriljem FS BiH održana je večeras u hotelu "Austrija i Bosna" na Ilidži.

Ceremoniji su prisustvovali igrači i stručni štab "A" reprezentacije BiH koji su se okupili danas povodom prijateljskih utakmica sa Crnom Gorom i Južnom Korejom.

Najbolji igrač Premijer lige BiH za sezonu 2017/18. je ofanzivac Željezničara Goran Zakarić. Treneri i kapiteni klubova elitnog fudbalskog takmičenja najviše glasova su dali Zakariću koji je iza sebe ostavio dvojac iz Zrinjskog, Miloša Filipovića i Nemanju Bilbiju.

Zakariću je nagradu uručio predsjednik FS BiH Elvedin Begić, a Zakarić je izrazio zadovoljstvo zbog priznanja:

„Zahvalio bih se svima koji su glasali za mene. Imao sam dobru sezonu i mogu biti zadovoljan svojim igrama. Kao nagrada je uslijedio poziv u reprezentaciju i ovo večerašnje priznanje. Srećan sam i ovo je sigurno podstrek za nastavak karijere.“


Goran Zakarić je četvrti igrač koji je dobio ovu nagradu, a prije njega priznanja za najboljeg fudbalera bh. šampionata su osvajali Vagner Santos Lago, Zajko Zeba i Miroslav Stevanović.

Najbolji golman Premijer lige je, kao i prethodne sezone Kenan Pirić iz Zrinjskog. Najbliži konkurenti Piriću bili su Vedran Kjosevski (Željezničar) i Bojan Pavlović (Sarajevo).

Piriću je priznanje predao trener golmana "A“ reprezentacije Kenan Hasagić.

Najbolji strijelac u ovoj sezoni je Miloš Filipović iz Zrinjskog koji je 16 puta loptu slao u protivničke mreže, a nagradu mu je uručio Edin Džeko.

Nagradu za najboljeg trenera dobio je Blaž Slišković iz Zrinjskog.

Predstavnik BH Telecoma Dujko Hasić je FK Krupi uručio nagradu za fer-plej.

Priznanje za najviše nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine dobio je Vagner Santos Lago, dugogodišnji igrač Širokog Brijega, a nagradu mu je predao Miralem Pjanić.

Nagradu za najbolju amatersku selekciju PFS Istočno Sarajevo je uručio generalni sekretar FS BiH Jasmin Baković.

Najbolja igračica Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine ove godine je Valentina Šakotić iz Radnik Bumeranga, dok je nagradu za najbolju golmanicu po treći put osvojila bh Almina Hodžić iz SFK 2000 Sarajevo.

Šakotić je pobijedila u konkurenciji Alise Spahić (SFK 2000 Sarajevo) i Nikoline Vujadin (Lokomotiva Brčko), a Hodžić je ostavila iza sebe klupsku kolegicu Enveru Hasanbegović te Aidu Avdić iz Gradine.

Priznanja najboljim fudbalerkama su uručili reprezentativci Ognjen Vranješ i Vedran Kjosevski.

Najbolji igrač Premijer futsal lige BiH je Marijo Aladžić, član prvaka Bosne i Hercegovine Mostar SG Staklorada, a odličje za najboljeg golmana futsala završilo je u rukama njegovog klupskog i reprezentativnog kolege Stanislava Galića.

Njima su nagrade predali drugi potpredsjednici FS BiH Milorad Sofrenić i Ivan Beus.

U užoj konkurenciji za najboljeg igrača futsala bili su još Vladan Vesić (Mostar SG Staklorad) i Anel Radmilović (Centar), te golmani Bahrudin Omerbegović (Centar) i Adnan Delihasanović (Tango).

Najbolji igrač Premijer omladinske "U-19“ lige BiH je Ševkija Resić (Sarajevo) koji je pobijedio u konkurenciji Semira Dacića iz Željezničara i Nermina Hajdarevića iz Zrinjskog.

Najbolji golman ovog takmičenja je Jasmin Kršić iz Željezničara, koji je priznanje dobio ispred klupskog kolege Filipa Dujmovića te Vojina Savića iz Zrinjskog. Njima su nagrade uručili Ibrahim Šehić i Muhamed Bešić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandrovac

Svaka cast sad pamet u glavu!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC