Zatvoren konkurs "Priče iz komšiluka 2"

Autor:

Više od 170 kratkih priča iz cijelog regiona stiglo je na ovogodišnji književni konkurs Mondo.ba portala "Priče iz komšiluka 2"!

Zatvoren konkurs "Priče iz komšiluka 2" Foto: Vedran Ševčuk/MONDO

Kao što smo ranije najavili, sinoć u ponoć zatvorili smo književni konkurs Mondo.ba portala "Priče iz komšiluka 2". Kada smo prije mjesec dana objavili poziv autorima iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore da nam pošalju svoje kratke priče, priželjkivali smo da nam stigne što više tekstova, ali nismo mogli ni sanjati da će nam stići tako veliki broj!

Stigle su nam priče iz Niša, Sarajeva, Zagreba, Beograda, Banjaluke, Mostara, Teslića, Sokoca, Vranja, Prokuplja, Novog Sada, Vrbnice, Rijeke, Veternika, Pala, Bijeljine, Pljevlja, Bara, Brčkog, Siska, Odžaka, Gornjeg Vakufa, Kragujevca, Zvornika, Bugojna, Vogošće, Vlasenice, Aranđelovca, Zenice, Leskovca... Jedna "komšijska" priča stigla nam je iz Haga, a jedna čak iz japanskog Kjošua!

Sve u svemu, na konkursu je učestvovalo preko 170 autora, koji su nam poslali zaista sjajne priče, od kojih barem 90 posto zaslužuje da se nađe u ovogodišnjoj knjizi!

Ali, pošto to, na žalost, nije moguće, žiri će zaista biti "na mukama" da odabere najbolje tekstove koje ćemo objaviti u knjizi "Priče iz komšiluka 2", kao i pobjedničku i drugoplasiranu priču čijim autorima su namijenjene odlične nagrade - izdavanje autorske knjige za izdavačku kuću Imprimatur, tj. tablet, poklon kompanije m:tel.

Narednih dana članovi žirija pažljivo će iščitavati pristigle radove, nakon čega ćemo objaviti rezultate konkursa.

Najbolje priče i pobjednike odabraće stručni žiri u sastavu - Berislav Blagojević, pisac (predsjednik žirija), Boris Maksimović, književnik, urednik časopisa Talas i direktor izdavačke kuće Imprimatur, Aleksandra Savić, predsjednica Udruženja lektora RS i Sandra Stanić, prof. srpskog jezika i književnosti, ispred kompanije m:tel.

Ostale vijesti