• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković i Zdjelar: Sezona, ipak, uspešna!

Autor mondo.rs

Strelci za Partizan protiv Mladosti u finalu Kupa Srbije nisu krili oduševljenje posle osvojenog trofeja. Janković pred izlaznim vratima, Zdjelar postaje igrač Partizana.

 Janković i Zdjelar: Sezona, ipak, uspešna! Izvor: MN PRESS

Marko Janković i Saša Zdjelar su golovima u finalu Kupa Srbije obezbedili Partizanu treći uzastopni pehar u masovnijem domaćem takmičenju, a 17. u klupskoj istoriji.

Mladi Crnogorac se najverovatnije prelepim golom i trećim trofejom oprostio od crno-belog dresa. Male su šanse da Janković ostane u Humskoj, ali...

"Još ne mogu da vam kažem da li mi je ovo bila oproštajna utakmica. Za sada sam i dalje tu, imam obaveze prema reprezentaciji Crne Gore, a 9. juna bi trebalo da se pojavim na testiranjima u Teleoptiku", nije ništa precizirao ofanzivni vezista "parnog valjka".

"Mogli smo više da napravimo, ali iz ove perspektive teško. Prezadovoljan sam zbog ovog i trofeja osvojenih prošle sezone.  Sezona za pamćenje u svakom slučaju. Može neko da kaže i da negoduje, ali prošli smo grupnu fazu Lige Evrope, sada osvojili trofej Kupa i mislim da treba da budemo prezadovoljni što i jesmo", ocenio je Janković.

 Mladost je povela, a Partizan preokrenuo rezultat u finalu.

"Sada kada pogledam, možda i bolje što smo primili rano gol da bismo se još više uozbiljili i krenuli svom snagom. Mislim da smo bili bolji od prvog minuta i da smo zasluženo osvojili Kup Srbije".

Janković je postigao prelep gol iz slobodnog udarca.

"Napravili smo dogovor ko će da izvede prekid i odluka je pala da ja šutnem...", dodao je Marko Janković, koji je pogodak posvetio ocu i porodici.

Saša Zdjelar je prošle zime stigao u Partizan na pozajmicu iz Olimpijakosa. Prema rečima čelnika crno-belih, od ovog leta postaće igrač Partizana, jer je dogovor sa Grcima oko otkupa fudbalera postignut.


"Volim ovaj klub, zato sam i došao. Ne znam ništa što se tiče mog ostanka, miran sam i čekam", rekao je Zdjelar pre nego što su čelnici Partizana obelodanili da je postignut dogovor sa klubom iz Pireja.

Njegovim golom rešeno je finale.

"Sigurno moj najdraži gol u karijeri", nije krio oduševljenje Zdjelra.

"Izuzetno sam srećan, čestitam svim mojim saigračima i stručnom štabu. Svi su nas otpisali, govorili da nećmo ništa napraviti. Stalno je bila negativna atmosfera oko kluba, ali smo pokazali da imamo karakter i kvalitet."


Akcija kod drugog gola uvežbavana je na treninzima.

"Vežabali smo tu akciju. Moj zadatak je bio da idem na 'drugu stativu'. Prva dva centaršuta su završila na prvoj, ali kod trećeg je lopta došla do mene... Nisam ja odlučio, već cela ekipa. Dominirali smo svih 90 minuta.", rekao je Zdjelar.

Stadion u Surdulici bio je ispunjen do poslednjeg mesta, a atmosfera je bila na nivou finala.

"Da, ali znate i sami na kakvim se stadionima igra u Evropi. Ipak, poštujem ovu odluku, ali se nadam da će tradicija da se nastavi i sledećih godina, da promovišemo fudbal u Srbiji", završio je Zdjalar.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC