• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razlog više da kupite gejmerski laptop, ne desktop

Autor mondo.rs

Budućnost je stigla - gejming laptopovi su primamljiviji nego ikada pre!

Nekada je važilo pravilo da pravi gejmeri kupuju samo ozbiljne desktop mašine, sa moćnim grafičkim karticama, ozbiljnim hlađenjem i jakim napajanjima. Međutim, kako se nVidia serija 10 pojavila na laptopovima, identičnih karakteristika desktopu, mnogima su prenosni računari postali sasvim adekvatna alternativa.

Trenutno na tržištu desktop računara, a pre svega grafičkih kartica, vlada pometnja izazvana kriptovalutama, tako da prosečan gejmer danas mora da izdvoji i po nekoliko stotina evra više za grafičku karticu za igranje u Full HD rezoluciji, nego što je recimo bio slučaj pre par godina, što je skoro pa nezapamćeno u IT svetu.

Sa druge strane, laptopovi nisu pogođeni ovom problematikom i njihove cene su iste, ako ne i niže nego što su bile pre godinu dana. Kada se sve ovo uzme u obzir, iz gejmerske perspektive, desktop sličnih performansi kao i laptop košta možda neznatno manje. Pritom, laptop ima i brojne druge prednosti, kao što su mobilnost i nesmetan rad u slučaju nestanka struje. Pored toga, uvek možete koristiti eksterni monitor, ako imate određenu lokaciju na kojoj se stalno igrate. Periferije, naravno isto nisu problem, jer ćete svakako koristiti iste i na desktopu i laptopu.

Na polju gejmerskih laptopova se svakako ističe ASUS ROG serija, koja je prilagođena specifičnim potrebama gejmera i koja tradicionalno važi za sam vrh ponude gejmerskih laptopova. Mnogi ne znaju da je ASUS broj JEDAN u svetu, kada su gejmerski laptopovi u pitanju. Upravo kod nas je pionirski počeo sa radom sistem dodatnih pogodnosti pod nazivom ASUS ROG Klub, u koji mogu da pristupe svi, koji su kupili ROG laptop nakon 1. marta 2018. godine.

Kad ste član kluba možete skupljati i bodove, ne samo kupovinom laptopa već i kupovinom ASUS ROG periferija i kasnije te iste bodove zameniti za vredne poklone i brojne druge nagrade.

Članstvo u klubu vam omogućava da učestvujete na turnirima, koje organizuje ASUS, da dobijete besplatne ulaznice za gejmerske događaje koje ASUS sponzoriše, učestvujete u specijalnim nagradnim igrama samo za članove kluba i da dobijate na test nove modele ASUS ROG laptopova. U svakom slučaju sada imate i još jedan dodatni motiv za kupovinu gejmerskog laptopa umesto desktopa!

Pored toga, ASUS je nedavno otvorio i Call centar, pa sada na jednom mestu možete dobiti sve informacije o njihovim mobilnim uređajima (laptopovima, telefonima i tabletima), kao i tehničku podršku, ako vam slučajno zatreba. Telefon call centra je 011/43-00-328, a radno vreme je radnim danima od 9 do 17 h.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS