• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fortnite groznica: Ples fudbalera, najveća nagrada

Autor mondo.rs

Kompanija Epic Games, koja stoji iza najbrže rastuće igre na svetu, objavila da će dati 100 miliona dolara u nagradni fond za Esport takmičenja! Pogledajte koji sve fudbaleri nalaze inspiraciju u ovoj igri kada proslavljaju golove.

Nervira vas vaš klinac koji konstantno "visi" na kompjuteru ili telefonu i igra "tamo neki" Fortnite?

Hm, jeste da deci treba ograničiti vreme na raznim uređajima (koji, opet, jesu deo njihovog odrastanja i svakodnevnog života), ali dobro razmislite, jer bi upravo vaše dete moglo u kuću da donese novac koji vi "za dva života" ne možete da zaradite.

Fortnite: Battle Royale je od pojavljivanja u septembru 2017. godine išao samo uzlaznom putanjom i privlačio je veliku pažnju igrača zato što je bio drugačiji od ostalih Battle Royal igara, sa arkadnim načinom izvođenja, dok su ostali bili okrenuti realističnosti.

Fortnite je od početka 2018. godine uspeo da prestigne PUBG po broju igrača u jednom trenutku postavivši novi rekord - 3,4 miliona - a postao je i najgledanija igra na Twitch platformi čime je prestignut i League of Legends.

Jasno je da je Fortnite najbrže rastuća video igra na svetu, koju možete da igrate besplatno, a nedavno je kompanija "Epic Games", koja stoji iza nje, najavila i da će uskoro doći i na Android.

Da Fortnite jeste fenomen, pokazuju i podaci o zaradi. Prema SuperData, kompanija je u martu na svim platformama (konzole, PC, mobilni uređaji) zaradila 223 miliona dolara, što je porast od čak 73% u odnosu na februar!

S obzirom na sve ovo ne čudi i poslednja vest da je kompanija "Epic Games" najavila da će ukupni nagradni fond za takmičenja u ovoj igri, koja će biti održana krajem godine, biti neverovatnih 100 miliona dolara, što je najviše ikada!

Ova igra je toliko popularna globalno da je "ludilo" zahvatilo i poznate ličnosti, bankare, političare, a ni mnogi fudbaleri nisu "imuni", pa su inspiraciju za proslavu golova pronašli upravo u ovoj igri (na fotografiji vidite fudbalera Atletiko Madrida Antoana Grizmana koji pleše kao lik iz Fortnite).

Jedan univerzitet u Ohaju (Ashland University) čak je ponudio školsku stipendiju za jedan eSport tim koji se takmiči u Fortnite.

Koliko je posećen @FortnightGame na YouTube?

Fortnight drži rekord kada je u pitanju broj aplouda videa povezanih sa tom igrom mesečno, ikada. U utorak (22. maja) je zabeleženo da je Battle Royale turnir imao više od 42 miliona gledalaca uživo, i napravio rekord od 1,1 miliona gledalaca u jednom momentu!

Fudbaleri i drugi sportisti takođe vole ovu igru. Džoh Hart iz Los Anđeles Lejkersa ima patike ukrašene motivima iz ove igre, a igrači jednog bejzbol tima (Milvoki) snimali su kako igraju ovu igru na velikom ekranu.

Mnogi poznati fudbaleri inspiraciju za proslavu golova pronašli su u ovoj igri.

Pomenuti Grizman iz Atletiko Madrida tako je slavio golove u finalu Lige Evrope protiv Olimpika iz Marseja (a i mnoge druge tokom sezone, protiv madridskog Reala recimo), a na kanalu YouTube postoji i kompilacija proslave golova inspirisane igrom Fortnite.

Doduše, u ovom videu ima i proslava golova, odnosno igrača koji su to učinili pre nastavka ove igre.

Fortnite fudbaleri
Izvor: YouTube/LukaMamson

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS