• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Morao sam da presečem, stojim iza spiska"

Autor mondo.rs

Mladen Krstajić saopštio spisak od 27 igrača Srbije koji će putovati na pripreme pred Svetsko prvenstvo. Objasnio i zbog čeka su otpali fudbaleri koji su igrali u kvalifikacijama.

 "Morao sam da presečem, stojim iza spiska" Izvor: MN PRESS

Dugo čekani spisak je konačno poznat.

Selektor Srbije Mladen Krstajić saopštio je imena 27 igrača koje će povesti na pripreme u Austriju, a zatim i na Svetsko prvenstvo u Rusiju. Sa današnjeg spiska otpašće još četiri imena 4. juna, kada će svi selektori morati pred FIFA da iznesu listu od 23. fudbalera.

Mundijal počinje 14. juna, a Krstajićev tim će u grupnoj fazi igrati protiv Kostarike u Samari (17. jun), Švajcarske u Kalinjingradu (22. juna) i Brazila u Moskvi (27. juna).

Na spisku nema Ivana Obradovića, Dušana Baste, Nikole Maksimovića i Nemanje Gudelja, fudbalera koji su nastupali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Takođe, izostavljen je najbolji strelac Superlige Aleksandar Pešić.

Ovo je Krstajićev spisak za Svetsko prvenstvo!


Krstajić se odlučio da među 27 imena uvrsti rekonvalenscenta Matiju Nastasića, Milana Rodića i Nemanju Radonjića iz redova srpskog šampiona Crvene zvezde, kao i četvrtog golmana.

"Zajedno sa stručnim štabom smo napravili dosta stvari koje nismo želeli da predstavimo javnosti da ne bi bilo da puno pričamo, a malo radimo. Dosta smo putovali, obilazili smo naše igrače, pričali sa trenerima, edukovali smo se i organizovali da što spremniji igrači dođu na početak priprema 28. maja u Staru Pazovu", počeo je Krstajić.


Selektor "orlova" rekao je da je FIFA na vreme dobila širi spisak od 35 igrača i objasnio zbog čega on nije bio dostupan javnosti.

"Imali smo spisak od 35 igrača, koji smo na vreme predali u FIFA. Nismo želeli da ga saopštimo da ne bi bilo 'zašto je ovaj pozvan, a ovaj nije'. Nismo hteli da pravimo licitaciju. Sada smo odlučili da spisak skratimo na 27 imena, da bismo četiri igrača imali u rezervi u slučaju neplaniranih dešavanja. Oni koji su otpali su i dalje deo nas", objasnio je strateg Srbije.

"Kroz karijeru sam uvek bio otvoren i biću ubuduće. Stojim iza svojih odluka, tako i iza ovog spiska. Nadamo se da ćemo uz dobru atmosferu uspeti da srpski fudbal prezentujemo u Rusiji na najbolji način."

Selektor je izbegao odgovor na pitanje o tome šta očekuje od svog tima na Mundijalu.

"Velikiu uspeh je sam plasman, a dalje ćemo učiniti sve da napravimo dobru atmosferu i ostvarimo što bolji rezultat."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SPISAK:

golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi), Aleksandar Jovanović (Arhus), Marko Dmitrović (Eibar).

odbrana: Aleksandar Kolarov (Roma), Antonio Rukavina (Viljareal), Milan Rodić (Crvena zvezda), Branislav Ivanović (Zenit), Uroš Spajić (Krasnodar), Miloš Veljković (Verder), Duško Tošić (Gvangdžu R&F), Matija Nastasić (Šalke), Nikola Milenković (Fiorentina).

vezni red: Nemanja Matić (Mančester junajted), Luka Milivojević (Kristal Palas), Marko Grujić (Liverpul), Nemanja Maksimović (Valensija), Dušan Tadić (Sautempton), Andrija Živković (Benfika), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Filip Kostić (Štutgart), Nemanja Radonjić (Crvena zvezda), Sergej Milinković Savić (Lacio), Adem Ljajić (Torino).

napad: Aleksandar Mitrović (Fulam, pozajmljen od Njukasla), Aleksandar Prijović (PAOK) i Luka Jović (Ajntraht).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krstajić je objasnio i zbog čega su na psisku 27 igrača, a 23.

"Bolje da imamo sada više igrača na okupu, zbog, ne daj Bože, povrede. I plan smo napravili koji diktira da su nam potrebna 27 igrača. Fudbaleri su imali tešku sezonu i neće svi piti pod istim naporima tokom priprema".

Anketa

Spisak reprezentacije - vaš komentar?

  • Odličan spisak, ovo je najbolje što imamo

    46.79% (51)

  • Krstajić je mogao drugačije, ali podržavam

    22.94% (25)

  • Ne sviđa mi se, neki su morali da budu tu

    22.02% (24)

  • Potpuno sam protiv ovog spiska

    8.25% (9)

Spisak reprezentacije - vaš komentar?

Rezultati

Za Matiju Nastasić ključni pregled je kroz dva dana.

"Nastasić je bitan šraf u našem timu. Mi smo u dogovoru sa ljudima iz Šalkea, pod patronatom ljudi iz Srbije, odlučili da ga stavimo na spisak. Stvari oko oporavka se dobro odvijaju, a 26. maja ima pregleda posle kojeg ćemo odlučiti da li će Matija da bude deo reprezentacije u Rusiji ili ne."

Na Psisku je Nikola Milenković iz Fiorentine, koji je za razliku od Partizana, gde je igrao na poziciji štopera, pokazao u Italiji da se odlično snalazi i na mestu desnog beka. Upravo je to razlog što među 27 nema Dušana Baste.

Izvor: MONDO/Mirjana Šegan


Izostavljen je i Nikola Maksimović.

"Ova ekipa igrača je imala šta da pokaže i pokazala je. Mi smo odlučili koga ćemo da pozovemo. Svaki igrač je dobio minutažu. Forma i karakter igrača su takođe uticali", rekao je Krstajić.

Na Mundijalu neće biti ni Ivana Obradovića i Nemanje Gudelja.

"Jeste. Situacija je takva da mi imamo fond igrača na koje smo računali i na koje računamo. Nije bilo nikakvih sujeta i ličnih konflikata. Nama je bilo najteže, jer smo morali da presečemo. Isto se i meni desilo 2000. godine, kada sam mnogo toga prošao, a zajedno sa Grozdićem se nisam našao na spisku za Euro. Nikada nisam zamerio selektoru, koji je procenio da u tom trenutku nisam za reprezentaciju. Najviše bih voleo da vodim 35 igrača, ali je to nemoguće", dodao je selektor Srbije.

Novinare je zanimalo i zašto Aleksandra Pešića, prvog strelca Superlige Srbije, nema na spisku.

"On je bio na širem spisku, najbolji je strelac lige. Ali, Prijović je najbolji strelac u Grčkoj, Mitrović možda i jedan od najboljih naših napadača, Luka Jović možda i najbolji mladi špic Srbije. Drago mi je što imam sedam miliona saradnika i kolega", objasnio je Krstajić.

Na pitanje da li Branislava Ivanovića računa na mestu štopera ili beka, odgovorio je: "Samo da bude 100 odsto zdrav. Odgovara i na jednoj i na drugoj poziciji", podvkuao je Mladen Krstajić.

Reprezentacija Srbije pripremaće se za Mundijal u Austriji, gde će odigrati dve prijateljske utakmice. Rivali će biti Čile (4. juna u 20 časova) i Bolivija (9. juna u 18 časova), a oba meča biće odigrana na stadionu Šturma u Gracu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC