• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trening "zmajeva" (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se u srijedu okupila na Ilidži, danas je obavila prvi trening u kampu FK Sarajevo u Butmiru.

Selektor Robert Prosinečki na raspolaganju je imao sve igrače koje je pozvao za dvije prijateljske utakmice sa Crnom Gorom 28. maja u Zenici i Južnom Korejom 1. juna u Seulu. Niko od reprezentativaca se nije žalio na ozbiljniju povredu, a oni i koji su imali određenih problema to su riješili individualnim radom ili masažama medicinskog tima bh. selekcije.

”Zmajevi“ će u petak, 25. maja, na stadionu u Hrasnici, pokraj Sarajeva, imati i kontrolnu utakmicu s bh. niželigašem Famosom.

Prijateljska utakmica BiH - Crna Gora igra se na stadionu "Bilino polje" u Zenici u ponedjeljak, 28. maja, s početkom u 18 sati. Biće to prvi zvanični meč seniorskih fudbalskih selekcija dviju susjednih zemalja, prilikom kojeg će se od igranja za reprezentaciju BiH zvanično oprostiti Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, dugogodišnji ponajbolji igrači nacionalnog tima.

Inače, Prosinečki će za predstojeće utakmice računati na 23 igrača: golmani: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Vedran Kjosevski; odbrana: Darko Todorović, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Eldar Ćivić, Bojan Nastić; vezni red: Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Stjepan Lončar, Goran Zakarić, Haris Duljević, Edin Višća, Deni Milošević; napad: Edin Džeko, Kenan Kodro, Smail Prevljak i Riad Bajić.

Od standardnih reprezentativaca neće biti golmana Asmira Begovića, kojem je Prosinečki dozvolio da zbog porodičnih obaveza propusti utakmice sa Crnogorcima i Koreancima, kao ni povrijeđenog Seada Kolašinca.

Debitanti su Ćivić, kapiten mlade reprezentacije BiH i igrač Spartaka iz Trnave, te Nastić, prvotimac belgijskog Genka.

Prvog dana juna izabranici selektora Prosinečkog u Seulu će odigrati test susret s Južnom Korejom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC