• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica se vraća "orlovima", Jokić izostaje

Autor mondo.rs

Krilni igrač Minesote najavio je da će nastupiti za Srbiju prvi put od EP 2015, dok će centar Denvera biti sprečen potpisivanjem novog ugovora.

 Nemanja-Bjelica-se-vraca-u-reprezentaciju-Srbije-Nikola-Jokic-ne-igra-zbog-potpisivanja-ugovora Izvor: MN PRESS

Nemanja Bjelica motivisan je i spreman da pomogne reprezentaciji u završnici prve faze kvalifikacija za Svetski kup 2019.

"Orlovi" 29. juna gostuju Gruziji, a 2. jula dočekuju Nemačku, od koje su pretrpeli jedini poraz u dosadašnja četiri kola.

"Igranje za reprezentaciju je veoma važno i to je nešto u čemu zaista uživam, tako da bih voleo da pomognem drugovima da ovog leta zabeleže što više pobeda i uđu u drugu fazu kvalifikacija u najboljem mogućem ritmu", izjavio je Bjelica za sajt FIBA.

"Gruzija je tim kog je teško pobediti u gostima, dok meč protiv Nemačke može da bude odlučujući za prvo mesto u grupi", dodao je krilni igrač Minesota Timbervulvsa.

Bjelica je bio lider "orlova" na Eurobasketu 2015, kada je osvojeno četvrto mesto, a zbog povreda je propustio Olimpijske igre u Riju i prošlogodišnji šampionat Evrope, na kojima je Srbija poražena u finalu.

"Naročito volim da igram pred domaćom publikom i jedva čekam da opet to uradim", kaže Bjelica.

Za razliku od njega, Nikola Jokić neće biti na raspolaganju nacionalnom timu, jer se termin predstojećih kvalifikacionih utakmica poklapa sa periodom u kome će slobodni agenti NBA lige - među kojima je i Jokić - potpisivati nove ugovore.

Somborac bi trebalo da "papreno" naplati od Denvera kvalitetne partije u prethodne tri sezone i kaže da selektor Aleksandar Đorđević to razume i prihvata kao legitiman razlog izostanka.

"Pričao sam sa Saletom. On zna kakva je moja situacija sa ugovorom i rekao mi je da me zato ne planira", objasnio je Jokić novinarima na poluvremenu plej-of utakmice domaće Superlige, Mega - Partizan, na kojoj je bio specijalni gost svog nekadašnjeg kluba.

Reprezentacija Srbije je obezbedila prolaz u drugu fazu kvalifikacija, ali joj je svaka pobeda bitna, kako bi u nastavku puta ka Kini imala lakši posao.

Iz novoformirane grupe, u kojoj će se naći po tri selekcije iz naše i H grupe (sigurno Grčka, najverovatnije Izrael i Estonija), na Svetski kup će se plasirati najbolje tri, s tim da se prenose svi rezultati iz prve faze.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC