• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hjuston opet srušio šampiona, na korak od finala!

Autor mondo.rs

Golden Stejt se ozbiljno uzdrman se vraća pred svoje navijače, dok je Hjuston u strahu zbog povrede Krisa Pola.

Hjuston ima prvu "meč" loptu!

Ekipa sa najboljim skorom iz regularnog dela sezone gubila je 1:0 i 2:1 u seriji protiv Golden Stejta, ali je nakon dobijena dva uzastopna meča, u gostima - i pred svojim navijačima, došla u situaciju da je na trijumf od NBA finala, prvog od 1995. godine...

Hjuston je u Teksasu slavio "tesno" 98:94, a meč su u poslednjih dvadesetak sekundi rešili Trevor Ariza i Erik Gordon - slobodnim bacanjima.

Kari je imao prodor za vođstvo na dvadesetak sekundi do kraja (94:95), ali ga je odlično izblokirao Pi Džej Taker, da bi nakon jednog pogotka sa "penala" Trevora Arize, Golden Stejt imao još jednu šansu za preokret i lopta je išla u ruke Drejmondu Gardenu.

Ipak, "univerzalac" Voriorsa je loše prihvatio loptu, pogodila ga je u koleno, završio je na parketu - za 17. izgubljenu te večeri za Golden Stejt i - poraz.

Golden Stejt - Hjuston
Izvor: YouTube/MLGHighlights

Ono što je loša vest iz poslednjeg minuta za Rokitse - jeste povreda Krisa Pola!

Sjajni plejmejker, koji igra za svoje prvo NBA finale, prilikom jednog šuta pao je na parket i nije mogao odmah da ustane. Za sada nema informacija o tome koliko je povreda ozbiljna, ali čini se kao da je zadnja loža desne noge...

Ukoliko ne bude mogao da igra više u ovoj seriji - biće to veliki problem za Hjuston.


Kada je u pitanju statistika, Golden Stejt je uspeo da zaustavi Hardena koji je imao slabo veče sa 19 poena (5/21 iz igre), dok su košgeterski uspešniji od njega bili Kris Pol sa 20 (7 skokova i 6 asistencija), odnosno Erik Gordon sa 24.

Odličan doprinos, naročito u defanzivi, dao je Klint Kapela sa 12 poena i 14 skokova.


Kod Golden Stejta, koji je igrao užasno u poslednja dva minuta meča i uprkos tome Stoiv Ker je izjavio da je uveren da idu u finale, izdvojio se naravno Kevin Durent sa 29 poena.

Bilo je doprinosa Stefa Karija (22 poena, 7 skokova i 6 asistencija), odnosno Kleja Tompsona 23 poena, 4 skoka), Drejmond Grin je u svom stilu zabeležio 12 poena, 15 skokova i 4 asistencije, ali je falio još "jedan čovek", možda baš povređeni Andre Igudala.

Serija se sada seli u Oklend (subota na nedelju, 3.00) gde će Golden Stejt pokušati da produži finale konferencije na još jedan meč.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC