• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilander: Novak kao da opet ima 17 godina

Autor mondo.rs

Godinama oštar kritičar Đokovićeve igre tvrdi da se srpski as vraća na put na kojem je nekada bio, smatra da u Parizu može dosta i predviđa mu drugu nedelju turnira

Novak Đoković priprema se za nastup na Rolan Garosu, koji će startovati u nedelju.

Srpski teniser, koji je kompletirao grend slem pehare u Parizu 2016. godine, postavljen je za 20. nosioca i u prvoj rundi takmičenja odmeriće snage sa kvalifikantom.

Đoković je imao problema da se vrati posle duge pauze koju je prouzrokovao ozbiljan problem sa laktom, ali je na mastersu u Rimu prošle nedelje potvrdio da je kadar da se nosi sa najboljima i da je blizu željene forme.

Ove sezone, čini se da je dobio povoljan žreb, a nije tajna da je mnogo tenisera odahnulo kada su videli da nije u njihovom kosturu, uprkos tome što nije među najužim favoritima za pehar.

I Mats Vilander, oštar kritičar Đokovićeve igre, čak i u vreme kada je bio neprikosnoven, tvrdi da je Novak spreman za dobar rezultat u Parizu.

"Igrao je veoma dobro protiv Rafaela Nadala prošle nedelje u Rimu, pa i na Rolan Garosu ima šanse da to ponovi. Očigledno je lakše igrati kada nemate šta da izgubite, a mnogo toga možete da dobijete. Tehnički, vraća se tamo gde je nekada bio ili je veoma blizu tome", ocenio je Vilander.

Ističe da je Đoković možda favorit iz senke.

"On se sigurno vraća. Da se ovaj turnir ne zove Rolan Garos, mislim da bi Novaka svi svrstali među sedam ili osam favorita za osvajanje pehara", rekao je Šveđanin, koji je tokom karijere osvojio sedam grend slem pehara, od čega tri u Parizu.

Vilander je naveo da je Đoković na novom početku.

"Njegova karijera kao da ponovo počinje. On je, manje-više, u istoj situaciji u kojoj je bio kada je imao 17, 18, 19 godina, pre nego što je osvojio prvi trofej. Ima 31 godinu sada, ali kreće ispočetka".

Bivši teniser smatra da je odličan potez Srbina to što je vratio stručni štab sa kojim je ostvario najveće uspehe.

"Mislim da je to što opet radi sa Marjanom Vajdom dobar potez. Generalno, Novak je uvek donosio dobre odluke, pa čak i ako saradnja sa Andreom Agasijem nije potrajala, iz nje je mnogo naučio", naveo je Vilander.

Predviđa da će Đoković igrati i u drugoj nedelji turnira u Parizu.

"Mislim da će igrati veoma pametne mečeve i da će igrati i drugu nedelju na turniru, kada će se na terenu pokazati u najboljem svetlu. Mentalno će biti spreman, ali je pitanje samo koliko će u toj kasnijoj fazi moći fizički da podnese napore", rekao je Vilander.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC