Drama u Zagrebu: Popio, pa rafalima "zvao" ženu

Autor:

Zagrebačka policija dobila je dojavu o pucnjavi iz kalašnjikova na Utrinama, u Novom Zagrebu, a javnost je odmah uzbunjena "talačkom krizom" ili "mafijaškim obračunom". No, u pitanju je bilo...

0
A- A A+

policija, kola, patrola, rotacija, znak, policijska Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija

Ispostavilo se da je razlog drame koju su najteže podnela deca zaključana u obližnjem vrtiću, bizarno prozaičan - izgleda se je neki "veteran Domovinskog rata" malo cugnuo, pa odlučio da svoju porodičnu dramu podeli sa komšijama.

Muškarac, koji je pucao kroz prozor zgrade je uhapšen. Uhapšeni je navodno bio pijan i nakon pucnjave je zaspao, preneli su hrvatski mediji.

Pozivajući se na policijske informacije, mediji pišu da, prema do sada prikupljenim informacijama na terenu, povređenih nema, a nema ni oštećene imovine.

Portal Net.hr je preneo pozivajući se na nezvanične informacije da je muškarac koji je pucao H.M (34), kojeg je napustila žena.

Kako su za "Večernji list" ispričali stanovnici Utrine, čula su se dva rafala u razmaku od 15 minuta i to iz zgrade u Šišićevoj ulici u smeru vrtića te su decu koja su se u tim trenucima igrala napolju odmah uveli u zgradu.

Portal Index.hr javio je da je zbog pucnjave celo područje bilo zatvoreno, javlja Index.hr.

"Prvo sam oko devet i po sati sam čuo neke izdvojene pucnje. Nisu to bili rafali već pojedinačni pucnjevi. Nakon toga su se u nekim vremenskim intervalima čula tri, četiri odvojena rafala, po zvuku bih rekao da je kalašnjikov. Tu mi jedna komšinica suseda kaže da je policija imala jedno tridesetak dojava, kaže da su joj tako rekli policajci", kaže jedan od stanovnika tog dela hrvatske prestonice.

Iz zgrade je navodno pucano i u pravcu dečijeg vrtića, u kojem su, za svaki slučaj, zaključana deca zajedno sa roditeljima koji su došli po njih kada su načuli za incident.

Tagovi:

Ostale vijesti