Cijelo selo nosi crveno

Autor:

Sadio Mane poslao je 300 dresova Liverpula u svoje rodno selo u Senegalu pred finale Lige šampiona

0
A- A A+

Fudbaler Liverpula Sadio Mane zna da će u subotu tokom finala Lige šampiona protiv Real Madrida u Kijevu imati veliku podršku iz daleka.

Fudbaler iz Senegala, koji je dio "strašne" Liverpulove trojke zajedno sa Mohamedom Salahom i Robertom Firminom, popularne "crvene strijele", očekuje da će njegovo selo Bambali od 2.000 stanovnika sutra stati tokom finala u Kijevu.

"Kupio sam 300 dresova Liverpula i poslao sam ih stanovnicima mog sela, tako da mogu da ih nose dok gledaju finale", otkrio je Mane britanskim novinarima.

Fudbaler "crvenih" je 2005. godine u Bambaliju gledao veliku pobjedu Liverpula u finalu Lige šampiona protiv Milana, a sada se nada da će se u svoje selo vratiti kao pobjednik tog takmičenja.

"Da mi je neko tada rekao da ću igrati u finalu Lige šampiona odgovorio bih mu da je to nešto neverovatno. Nadam se da ćemo pobijediti. Moja porodica i dalje živi u tom selu, moja majka, ujak, i svi oni će gledati utakmicu", rekao je Mane.

Mane je naveo da se i dalje jasno sjeća finala iz 2005. On je to finale gledao s prijateljem, koji je veliki navijač Liverpula.

"Nisam navijao za Liverpul u to vrijeme, bio sam navijač Barselone... Moj prijatelj je na 3:0 za Milan prestao da gleda, kada se vratio nije mogao da vjeruje. On je veliki navijač Liverpula, još je u Senegalu. Zamolio me da ovog puta ne budemo u zaostatku od tri gola".

Finale Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida igra se sutra od 20.45 časova u Kijevu.

Tagovi:

Ostale vijesti