• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kralj" je živ i čuva Klivlend

Autor mondo.rs

Lebron Džejms maestralnom partijom izborio je majstoricu sa Bostonom koja će odlučiti finalistu Istočne konferencije

Boston je gostovao u Klivlendu sa željom da reši finalnu seriju Istočne konferencije i izbori plasman u veliko NBA finale, ali je Lebron Džejms imao drugačije planove.

Želeo je majstoricu i izborio ju je za svoj tim.

Nosio je Kavse do pobede (109:99) i izjednačio rezultat u seriji na 3:3.

"Lep je osećaj igrati još jednu utakmicu. Sedmi meč, kao što sam uvek govorio, su najlepše dve reči u sportu", rekao je Lebron Džejms posle trijumfa.

On je predvodio Klivlend u šestom meču sa 46 poena, 11 skokova, devet asistencija, tri ukradene lopte i blokadom i omogućio Kavsima da se vrate u Boston Garden, gde Seltiksi ove godine ne znaju za poraz u plej-ofu.

"Za naš će to biti put na teren gde nas čeka neprijateljsko okruženje i gde nismo imali uspeha ove sezone, ali bez obzira na to trebalo bi da uživamo u prilici i zabavimo se", poručio je vođa Klivlenda.

Kavsi su od sarta meča bili tim koji je držao palicu. Ta prednost nije bila velika, ali je bila konstantna i nisu posustali ni kada je Kevin Lav posle sudara u prvoj četvrtini sa Džejsonom Tejtumom zaradio manji potres mozga i morao da napusti parket posle čega se nije vraćao u igru.

Kako je meč odmicao, domaćini su uvećavali prednost, pa su Kavsi u trećoj deonici stigli i do 16 poena viška, ali se Boston nije predavao.

Džordž Hil odigrao je zapaženu rolu u tom periodu i sa 12 pogodaka pokušao da vrati svoj tim u igru, ali je Lebron sa dve vezane trojke u finišu praktično stavio tačku na meč.

NBA
Izvor: Youtube/NBA

Najveću pomoć "Kralju", koji je završio sedmi meč plej-ofa sa više od 40 postignutih poena, pružili su Džordž Hil sa 20 poena i Džef Grin koji je ubacio 14.

Kod Bostona najbolji su bili Teri Rozir sa 28 poena i sedam asistencija, Džejlen Braun ubacio je 27, a Tejtum 15 pogodaka.

Majstorica finala Istoka, u kojoj će biti rešeno pitanje učesnika velikog finala NBA lige, na programu je u noći između nedelje i ponedeljka u Bostonu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC