• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finiks ne odustaje od "1. pika": Znamo sve o Luki

Autor mondo.rs

Sansi po svemu sudeći neće zameniti pravo da prvi biraju na predstojećem NBA draftu. Da li će odabrati Slovenca? Evo šta kažu...

 Finiks ne odustaje od "1. pika": Znamo sve o Luki Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Iako je odmah posle "draft lutrije" nagoveštavano da Finiks Sansi ipak neće odabrati prvi, iako na to imaju pravo, u Arizoni su očigledno razmotrili svoje opcije i doneli očekivani zaključak - da je bolje da "pokupe" najboljeg "pika".

Rajan Mekdonah, generalni menadžer franšize koja je ovog meseca postavila srpskog stručnjaka Igora Kokoškova za prvog glavnog NBA trenera, rekao je u intervjuu za "ESPN" da polako otpada mogućnost da se Sansi odreknu "prvog pika" zarad zamene za nekog igrača koji je već u ligi.

"To bi morala da bude mlada, dokazana zvezda, igrač koji ima potpisan višegodišnji ugovor i koji će voditi tim nekoliko sezona. Kada počnete da skraćujete taj spisak, verovatno ćete doći na broj imena da se izbroji prstima jedne ruke. Ako ne i na manje od toga", rekao je Mekdonah.

"... Tako da mislim da je velika verovatnoća da ćemo zadržati izbor. Međutim, otvoreni smo i dalje za razgovore, ako nas neko pozove ili ako mi nekoga pozovemo. A, za sada je očigledno da smo bliži odluci da zadržimo 'pik'", rekao je on.

U slučaju da bira, Finiks će po svemu sudeći birati između dva igrača - centra Arizone Deandrea Ejtona ili najboljeg košarkaša Evrolige, Luke Dončića.



Kada je u pitanju Ejton (19, 216 centimetara), mnogi se pitaju da li će momak sa Bahama biti u stanju da sam igra protiv NBA "petica", s obzirom na to da je na koledžu taj posao radio sa saigračem Dušanom Ristićem, nekadašnjim centrom Crvene zvezde koji je ovih dana bio i na probnim treninzima u Sakramentu.

"Ejton je igrao odbranu daleko od koša, na distanci, ali je očigledno da će biti centar u NBA ligi. On je 'petica'. Dobro se kreće, dobro pomera stopala, odličan je atleta kada su u pitanju snaga, okretnost, koordinacija...", rekao je generalni menadžer Sansa.

Na pitanje o drugom najtraženijem "piku" iz Slovenije, Mekdonah je rekao da se nada da će otići u Evropu da još jednom pogleda Realovog supertalenta.

"Gledali smo mnogo puta kako igra. Lično sam ga uživo gledao četiri ili pet puta u poslednjih sedam, osam meseci. Asistent generalnog menadžera Pet Koneli takođe ga je gledao. Igor ga je gledao više nego bilo ko".

Dončić na F4 u Beogradu
Izvor: MN PRESS

Naravno, Kokoškov i Dončić su uspešno sarađivali i u reprezentaciji, sa kojom su prošlog leta osvojili Eurobasket u Sloveniji.

Jedna od dilema u Americi u vezi sa Lukom tiče se njegove snage, odnosno sposobnosti da se od početka NBA karijere nosi sa snažnijim košarkašima nego u Evropi.

"Mislim da na snimcima ne možete da steknete pravu sliku o tome koliko je Luka veliki, jer je veoma spretan i jer ima odličan osećaj. Sposoban je da 'prodire', kao i da sam sebi stvara pozicije za šut. Sposoban je da spusti ramena i da kreira prostor da nadjača čuvare. Vešto dolazi na liniju penala. Zaista nemam nikakvu dilemu kada je u pitanju njegova snaga".

U iščekivanju NBA drafta, zakazanog za 21. jun, u Finiksu testiraju i druge opcije, jer su koledž igrači sada dostupni NBA timovima. Dončić za to vreme igra plej-of španske lige i polako se oprašta od evropske košarke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC