• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokan i Mitar su uspeli - Fulam u Premijer ligi!

Autor mondo.rs

Fulam je "naplatio" fantastičnu sezonu u Čempionšipu - fudbaleri Slaviše Jokanovića će svoj "turbo" fudbal od naredne godine prezentovati u Premijer ligi.

Fulam je uspeo!

Na odlično ispunjenom "Vembliju" - u utakmici vrednoj plasmana u viši rang i MNOGO novca - fudbaleri Slaviše Jokanovića nadigrali su Aston Vilu i apsolutno zasluženo obezbedili plasman u Premijer ligu.

Golom Toma Kernija iz 23. minuta, Fulam je vodio na "Vembliju" i dominirao protiv tima iz Birmingema, da bi u nastavku Vila bila ta koja je "dodala gas".

Fulam će od Premijer lige naredne sezone dobiti 94,7 miliona funti, a čak iako ispadnu iz najvišeg ranga engleskog fudbala posle prve sezone - zaradiće najmanje 174,8 miliona funti (TV prava, sponzorski ugovori...). To je više nego duplo nego što će od Lige šampiona ove sezone zaraditi Real Madrid ili Liverpul, finalisti ovog takmičenja....

Fudbaleri Stiva Brusa ređali su šanse početkom drugom poluvremena, pretili su Greben i Griliš, da bi Fulam čekao kontre i promašivao svoje prilike, a onda u poslednjih dvadesetak minuta morao i da se brani nakon isključenja neopreznog Denisa Odoija.

Mitrović je mogao da potvrdi pobedu, ali je na kraju ipak više morao da misli o "čuvanju" vremena i dočekali su "kolibari" poslednji zvižduk sudije za eksploziju oduševljenja navijača.

Na kraju, posle Vulverhemptona i Kardifa u Premijer ligu ide i tim sa "Kotidža":

Aston Vila - Fulam 0:1 (0:1)!

Trećeplasirani tim iz "regularnog" dela Čempionšipa igrao je baš onako lepo kao i čitave sezone, dok je Aston Vila na pauzu otišla bez stopostotne šanse.

Jokanovićevi momci poveli su u 23. minutu kada su iskoristili baš ono što je na konferenciji za medije uoči meča baš i označio kao manu Vile - "godine" i "umor".

Talentovani Sesenjon sjajno je "kroz" odbranu Aston Vile proturio loptu za Toma Kernija, a ovaj je preciznim udarcem matirao Džonstona za istorijski prvi gol Fulama na "Vembliju". Sesenjon je tako učestvovao kod svih golova Fulama u plej-ofu...

Pogledajte!


I u ostatku poluvremena Fulam je bio opasniji tim, pretio je preko Mitrovića i Rajana Frederiksa, dok je Vila tek u 39. minutu imala prvi ozbiljniji napad koji se završio šutem preko gola.

Džek Griliš, koji je "mozak" ekipe iz Birmingema, nije uspevao da pokaže sav raskoš svog talenta pošto je uvek uz sebe imao bar jednog pratioca, igrao je Fulam "grubo" na njemu, pa je i kod "desetke" Vile bilo nervoze…

Ipak, u nastavku gledali smo neku novu Vilu.

Uz podršku navijača, koji su bučno bodrili iskusni tim Stiva Brusa, uspeli su igrači formalnog domaćina iz ovog susreta da naprave opsadu pred golom Betinelija koji je na najvećim iskušenjima bio u 60. minutu kada je Griliš napravio slalom u odbrani Fulama. Odbranio je telom, pa odmah potom imao sreće da Graban šutira glavom pored gola...


Johansen je na dobar pas Sesenjona promašio veliku priliku, da bi samo minut kasnije Odoi napravio loš potez i skrivio drugi žuti karton.

Vila je krenula na sve ili ništa, ali na kraju ostala je bez plasmana u viši rang koga se drugi put u karijeri domogao Slaviša Jokanović, s tim da ga Votford nije zadržao nakon što ih je uveo u Premijer ligu 2015. godine

Videćemo da li će Fulam uspeti i da otkupi Aleksandra Mitrovića od Fulama pošto se u fantastičnom svetlu pokazao ove polusezone kada je bio strelac 12 golova.

VILA: Džonston - Haton, Teri, Čester, Elmohamadi (od 77. Kođija) - Jedinak (od 77. Onoma), Hurahan (od 82. Hogan), Griliš, Adoma i Snodgras - Graban.

FULAM: Betineli - Frederiks (od 83. Kristi), Odoi, Rim, Target - Johansen (od 72. Norvud), Mekdonald, Kerni - Sesenjon, Kamara (od 77. Kalas) i Mitrović.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC