• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost OPET pala, Mornar na korak do titule!

Autor mondo.rs

Baranima potrebna još jedna pobeda protiv evroligaša, za prvu titulu u istoriji kluba!

 Mornar na korak do titule u Crnoj Gori Izvor: MONDO

Barani su i treći put zaredom u poslednjih mesec dana bili bolji od aktuelnog šampiona ABA lige, drugi put u finalu plej-ofa Superlige i sada ih od titule deli samo jedna pobeda: Mornar - Budućnost 93:85!

Kao i pre dva dana u Morači, junak utakmice bio je Derek Nidam, koji je ubacio 41 poen!

Osmi ovosezonski okršaj dva najbolja crnogorska košarkaška sastava prošao je bez dramatične zavšrnice zahvalujući sjajnom finišu domaćina koji je serijom 9-0 pobegao na 84:76 nepuna tri minuta pre kraja, a onda rutinski sačuvao stečenu prednost!

Do te serije uglavnom je bila izjednačena borba, uz povremene periode dominacije jednog ili drugog sastava. Početak meča nije najavljivao srećan kraj po domaćina, jer se Budućnost serijom 11-0 odlepila u 7. minutu na 16:7. U finišu prve deonice, međutim, razigrao se Nidam i sprečio goste da naprave ozbiljniju razliku.

Plej Mornara i crnogorske reprezentacije bio je dugo jedini raspoloženi pojedinac u redovima Mornara (do 15. minuta postigao 22 od 32 poena Mornara uz pet trojki), ali njegova blistava partija nije bila dovoljna Baranima da izađu iz minusa koji je u nekoliko navrata dostizao osam, a jednom i devet poena.

U finišu poluvremena trojke su pogodili i Ros i Mugoša, pa je domaćin sa četiri vezana pogotka iza linije 6,75 u 19. minutu stigao do izjednačenja (40:40).

U drugom poluvremenu igra je izgubila na ritmu zbog prevelikog broja faulova, što je manje prijalo gostima koji su ostali bez šuta sa distance (jedinu trojku u drugom poluvremnu za Budućnost postigao Danilo Nikolić u 38. minutu!). Upravo je ovaj detalj skupo koštao Podgoričane jer su, uprkos sjajnoj odbrani, počeli da gube rezultatsku inicijativu nakon tri vezane trojke Mićovića početkom trećeg kvartala.

U finišu ove deonice, Barani su poenima Nidama i Rosa prvi put stigli do ozbiljnije prednosti (71:63). Budućnost je, međutim, odmah uzvratila serijom 9-0 nakon čega se do 36. minuta igralo u ritmu koš za koš, kada su Luković pa Ros u kontri zakucali, a Mićović trojkom i Mugoša iz doskoka digli razliku na 84:76, što je, ispostavilo se, bio prelomni period meča. 

U poslednja dva minuta Podgoričani nisu dobili priliku da zaprete preokretom, pa će se u ponedjeljak od 20:15 u Morači boriti za opstanak u finalnoj seriji a Mornar za svoj prvi šampionski pehar.

Mornar - Budućnost  93:85 (18:23, 26:24, 27:18, 22:20)

ŠUT ZA TRI: Mornar 13/23, Budućnost 7/14 SKOKOVI: Mornar 22+10, Budućnost 13+1

MORNAR: Pavićević, Ćalić, Mićović 18 (4/5 za tri), Nidam 41 (5/9 za tri), Mijović, Pavić 2, Vujošević 1, Mugoša 5, Ros 13 (3/4 za tri), Vranješ, Baki, Luković 13.

BUDUĆNOST: Ivanović 19, Slavković, Su. Šehović 3, Barović 7, Se. Šehović 4, Starovlah, Gordić 14, Ilić 4, Z. Nikolić 4, Gibson 6, Lendri 9, D. Nikolić 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC