Facebook želi vaše golišave fotke

Autor:

Ne, stvarno!

Facebook želi vaše golišave fotke Foto: MONDO portal/Marko Čavić

Facebook želi golišave fotke svojih korisnika, kako bi sprečio da ih neko drugi širi!

Kompanija koja je proteklih meseci na žestokom udaru kritika, čak i istraga, zbog nadgledanja aktivnosti korisnika, sada iste te korisnike poziva da joj šalju intimne fotografije.

Razlog? Nova bezbednosna kampanja, navodi Antigoni Dejvis, globalna šefica bezbednosti ove društvene mreže.

"Ponižavajuće je, i srceparajuće, kada nečije intimne fotografije završe na Internetu bez dozvole te osobe. Želimo na svaki mogući način da pomognemo žrtvama 'osvetničke pornografije', tako što ćemo se udružiti sa bezbednosnim organizacijama i omogućiti im korisničko iskustvo bez brige," saopštila je ona.

Facebook će tako pozvati korisnike da "aplouduju" svoje intimne fotografije kako bi ih sistem zabeležio i prepoznao ukoliko neko drugi bude pokušao da ih podeli, i takav neovlašćeni pokušaj biće blokiran. Blokada će se odnositi i na Messenger, i na Instagram, prenosi "Didžital spaj".

Sporne fotografije dobiće jedinstveni digitalni "otisak prsta", uparen sa vašim nalogom (ako se IKADA odlučite da dobrovoljno pošaljete Facebooku takve slike). Ukoliko osoba sa nekog drugog naloga bude pokušala da podeli istu fotografiju, sistem će prepoznati taj "otisak prsta" i blokirati deljenje tog sadržaja.

Ovu neobičnu bezbednosnu meru Facebook trenutno testira u Velikoj Britaniji, Americi i Kanadi, a prethodno je testirana samo na teritoriji Australije. Facebook još uvek nije objavio kako je to testiranje prošlo.

Šta mislite o ovom neobičnom potezu kompanije?

Ostale vijesti