• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" spremni za "đetiće"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Reprezentativci BiH odradili trening pred susret sa Crnom Gorom 28. maja.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine održala je trening u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici. Prije treninga uslijedila su obraćanja Gordana Ciprića, pomoćnik selektora u selekciji te Darke Todorovića, fudbalera tuzlanske Slobode.

Ciprić je u svom obraćanju medijima rekao kako će se u prijateljskim susretima protiv Crne Gore i Južne Koreje iskoristiti sve prilike kako bi što više igrača postiglo minutažu na terenu.

"Želimo se zahvaliti FK Famos na dočeku i organiziranoj utakmici, jer naša reprezentacija nema puno termina da se možemo predstaviti našim navijačima. Imamo obaveze, te utakmice takmičarskog karaktera tako da je malo termina gdje dolazimo našim navijačima. Što se utakmice protiv Famosa tiče, mi smo zadovoljni, igrači su profesionalno odradili utakmicu. Bili su dosta rastrčani, čini nam veće zadovoljstvo što su bili i efikasni. Za sada zdravstveno nemamo problema, došle su nam tri legende, Spahić, Ibišević i Misimović, i mislim da će participirati u ovoj utakmici, a koliko će to biti, vidjećemo", rekao je Ciprić.

Ciprić je naglasio kako će stručni štab iskoristiti sve prilike da što više igrača postigne minutažu na terenu.

"Sad ćemo iskoristiti sve, imamo pravo na šest izmjena, tri će otpasti na legende koje igraju oproštajnu utakmicu, a sigurno da ćemo iskoristiti maksimalnu minutažu u obje utakmice. Nama ništa ne igra kakva je Crna Gora, nama ova utakmica služi za pripremu. Tako je kako je. Ja bih rekao da i mladi igrači dobro rade, bez ikakvog kompleksa", rekao je Ciprić.

Darko Todorović, član U-21 reprezentacije, odigrao je juče cijelu utakmicu protiv ekipe Famosa.

"Mnogo mi znači što me selektor pohvalio. U utakmicu smo ušli ozbiljno, dosta golova smo postigli. Sviđa mi se kako igraju Džeko i Pjanić, i drago mi je što mogu biti dio velike reprezentacije. Ekipa je dala svoj maksimum i odradila što se tražilo od nas. Dobro sam raspoložen, drago mi je da sam s ljudima koje sam gledao samo preko TV-a, prvenstveno Džeko i Pjanić koji nisu samo veliki igrači, nego i veliki ljudi. Svi su me prihvatili odlično, lijepo se osjećam i nadam se da ću se nametnuti selektoru, moje je da radim i treniram i iskoristim priliku ako je dobijem. Atmosfera je na vrhunskom nivou, igrači koji su stariji dobro se odnose prema mlađima", rekao je Todorović.

"Mislim da ne treba pozivati navijače, tri velike legende bh. fudbala se opraštaju od reprezentacije i da treba napuniti stadion i da je to najmanje što navijači mogu uraditi za njih", rekao je Todorović koji je poslao i poruku svojim suigračima iz U-21 selekcije koji igraju prijateljski susret sa selekcijom Albanije da nastave sa dobrim radom.

Prijateljski susret Bosna i Hercegovina - Crna Gora igra se u ponedjeljak, 28. maja na stadionu "Bilino Polje" u Zenici sa početkom u 18 sati.

Ova prijateljska utakmica je prva domaća utakmica za selektora Roberta Prosinečkog, ali i oproštajna utakmica Emira Spahića, Vedada Ibiševića i Zvjezdana Misimovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC