• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Rolan Garos, moj najdraži grend slem

Autor mondo.ba

Prvi reket Bosne i Hercegovine Damir Džumhur zadovoljan je svojom partijom i plasmanom u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu.

Najbolji teniser BiH je na startu Rolan Garosa "počistio" Amerikanca Denisa Kudlu sa 3:0 u setovima 6:4, 6:2, 6:2.

"Bilo je nervoze na samom početku meča, što je sasvim normalno za turnir kakav je grend slem Rolan Garos, moj najdraži grend slem. Na neki način sam sve to prevazišao sredinom prvog seta i kad sam napravio prvi brejk bilo mi je dosta lakše igrati iako igra nije bila na najvišem nivou", rekao je Džumhur nakon pobjede.

Prema njegovim riječima, bio je neuporedivo bolji kako je meč odmicao na pariskoj šljaci.

"Zaigrao sam potom znatno bolje, ali što je najvažnije bio sam dobar na bitnim poenima. Mentalno sam bio jako dobar u ključnim trenucima o čemu svjedoči podatak da sam spasio veliki broj brejk lopti. Servis me je služio, kao i retern i u suštini sam bio jako strpljiv jer je to potrebno protiv igrača kakav je Kudla. Amerikanac je takav tip da može igrati na jako dugačke poene i maratonske mečeve".

Poslije Amerikanca, 26-godišnji Sarajlija će u sljedećoj rundi odmjeriti snage sa moldavskim teniserom Albotom Raduom, koji je poslije velike borbe i preokreta u pet setova nadigrao Francuza Gregoara Barerea - 3:2 (6:4, 6:0, 5:7, 1:6, 2:6).

"Neće biti lako, igram protiv pametnog tenisera i moraću biti psihički i fizički jako spreman za drugo kolo. Isto tako sam prilično siguran da ću biti bolji nego danas. Samopouzdanje je tu, nadam se pozitivnom ishodu, mislim da ne bi trebalo da bude problema, ali opet svaki meč je zaseban", istakao je Damir.

Moldavac je inače 97. igrač na ATP listi, koji je protiv sarajevskog tenisera igrao četiri puta u karijeri. Trenutni rezultat je 2:2 u pobjedama, a posljednji put trijumfovao je Albot na turniru u Ženevi prije četiri godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC