• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta su poručili Prosinečki i Tumbaković?

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki očekuje emotivan meč protiv Crne Gore zbog oproštaja trojice "zmajeva", dok je njegov kolega sa crnogorske klupe Ljubiša Tumbaković naglasio da je "najinteresantnije" igrati protiv komšija.

 BiH - Crna Gora, izjave Robert Prosinečki, Ljubiša Tumbaković Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

"Opraštaju se tri naša najveća igrača, koja su uradili velike stvari za reprezentaciju i u sutrašnjoj utakmici sa Crnom Gorom biće vjerovatno emocija", rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, prenijela je agencija "Anadolija".

"Igrači su gotovi s nastupima u klubovima i ligama, ali nastojaćemo da odigramo dobro i da razveselimo publiku. U oba meča, sa Crnom Gorom, potom i Korejom, nastojaću šansu pružiti svim pozvanim igračima. Vjerujem da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu pred posljednje dvije provjere pred start Lige nacija u septembru", istakao je Prosinečki, koji nije skrivao karte i otkrio sastav koji će, nakon svečarskog dijela utakmice, suprotstaviti Crnogorcima:

"Šehić, Todorović, Vranješ, Bičakčić, Nastić, Cimirot, Pjanić, Sarić, Kodro, Džeko i Višća. Vjerujem i da će sutra biti puno publike na stadionu, da na dostojanstven način ispratimo Vedada Ibiševića, Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića od aktivnog igranja za reprezentaciju. Odigraće po 20 minuta, a onda će igrati ova ekipa koju sam spomenuo”.

Ibišević, Misimović i Spahić o oproštaju

Reprezentativci BiH su trenirali na stadionu ”Bilino polje” u Zenici gdje će u ponedjeljak 28. maja, od 18 sati odigrati prvu prijateljsku utakmicu sa Crnom Gorom.

Prvog juna BiH će u Seulu igrati test meč s Južnom Korejom, učesnikom predstojećeg Svjetskog prvenstva koje će se odigrati od 14. juna do 15. jula u Rusiji.

Kormilar Crne Gore Ljubiša Tumbaković istakao je da će u sutrašnjoj prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine oprobati neke stvari za septembar i start Lige nacija.

Na današnjoj konferenciji za medije u Zenici Tumbaković je naglasio da još ima dilema oko sastava kojeg planira suprotstaviti ”kvalitetnom protivniku”.

”Pratim sve utakmice reprezentacija iz regiona. Najinteresantnije je kada igramo protiv komšija. Dobro je da se pravi rivalstvo i da igramo međusobno. BiH ima sjajne pojedince i prava je šteta što su napravili propust i nisu otišli na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Izgledalo je da BiH ide na Mundijal. Jednostavno, kada smo čuli neke rezultate BiH u kvalifikacijama nismo mogli vjerovati. Poraz od Kipra, remi s Grčkom, iako je BiH bila bolja. Bosna ima puno igrača koji zavrjeđuju pažnju i vjerujem da će biti dobra utakmica”, kazao je Tumbaković.

Reprezentativci Crne Gore večeras su trenirali u Zenici, gdje će sutra, 28. maja, od 18 sati na stadionu ”Bilino polje” odigrati prijateljsku utakmicu sa BiH, prvu u istoriji susjednih zemalja. Drugog juna Crnogorci će u Podgorici u test susretu biti domaćini Sloveniji.

Ni BiH, ni Crna Gora, ni Slovenija nisu izborile plasman na predstojeće Svjetsko prvenstvo, koje će se od 14. juna do 15. jula igrati u Rusiji. Svi se spremaju za Ligu nacija, novo UEFA-ino takmičenje koje počinje u septembru. BiH će igrati u drugoj ligi, dok su Crna Gora i Slovenija evropski "trećeligaši".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC