• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napoli pronašao zamjenu za Reinu

Autor mondo.ba

Očekuje se da će Napoli lisabonskom klubu platiti obeštećenje od 12 miliona evra, te da će Rui Patrisio potpisati petogodišnji ugovor uz zaradu od dva miliona evra po sezoni.

Augusto Inasio, novi sportski direktor Fudbalskog kluba Sporting iz Lisabona, potvrdio je da je golman Rui Patrisio na putu za Napulj, gdje bi trebao potpisati ugovor sa Napolijem.

Inasiova potvrda stigla je dan nakon što su se portugalski mediji oprostili od Patrisija uz naslove “Zbogom kapitenu“, navodeći da je postignut sporazum između Sportinga i Napolija.

“Kada sam stigao na ovu poziciju već je sve bilo završeno. Pregovori idu u pravom smjeru i Napoli je klub koji je najbliži dovođenju našeg golmana“, rekao je Inasio za italijanske medije.

Patrisio bi na golu Napolija trebao zamijeniti Španca Pepea Reinu, koji bi karijeru trebao nastaviti u Milanu.

Očekuje se da će Napoli lisabonskom klubu platiti obeštećenje od 12 miliona evra, te da će Patricio potpisati petogodišnji ugovor uz zaradu od dva miliona evra po sezoni.

Patricio, koje je u februaru napunio 30 godina, do sada nije mijenjao sredinu. Prošao je omladinsku školu Sportinga, da bi profesionalni ugovor potpisao 2006. godine. Od tada je na golu “lavova“ stajao u 464 takmičarske utakmice. Za reprezentaciju Portugala, s kojom je 2016. godine osvojio naslov šampiona Evrope, branio je 68 puta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC