Ovo nikada ne radite zbog muškarca kojeg volite

Autor:

Ove stvari nikada ne treba da radite u ime ljubavi.

Ovo nikada ne radite zbog muškarca kojeg volite Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Žene su spremne na mnogo toga zbog muškarca kojeg vole. Neke čak i toliko daleko da žrtvuju sopstvenu sreću. Međutim, samo zato što je nešto urađeno zbog ljubavi, ne znači da je to "prava" stvar.

Evo nekih stvari koje nikada ne treba da radite zbog muškarca kojeg volite.

1. Ne menjajte standarde

Vaši standardi i uverenja su deo vaše ličnosti i sežu u samu srž vaše ličnosti. Kada neko pokuša da promeni te standarde ili uverenja, zapravo vam pokazuje da ne poštuje i ne voli vas.

Veoma je važno da žena nikada ne menja svoje standarde zbog muškarca koji ih ne poštuje, bez obzira na to koliko su ti standardi visoki ili striktni.

Umesto toga, tražite muškarca koji ima slične standarde ili vam se divi zbog onoga u šta verujete. Možda nije lako naći takvog, ali sigurno je tu negde.

2. Ne menjajte svoj izgled

Ženama je gotovo prirodno da menjaju izgled u skladu sa tim šta se njihovom partneru sviđa. Da se razumemo, nema ništa pogrešno u tome što ćete provesti malo više vremena sređujući kosu ili frizuru pre sastanka. To je prilika da naglasite svoju prirodnu lepotu i da podignete sebi samopouzdanje. Ipak, trebalo bi da budete jednako samouvereni kada se pred njim pojavite u majici i farmerkama, kao i kad se pojavite u toj haljini koju on voli. Budite vi, budite svoji.

Nikada ne menjajte svoj izgled samo zarad muškarca, pa i da ga volite najviše na svetu. Ako vas pritiska da se oblačite kako on želi, da nosite frizuru kakvu on voli ili na bilo način koji menjate svoje telo, on nije vredan vašeg vremena.

Nađite muškarca koji će misliti da ste najlepša žena na svetu, čak i kada ste u trenerci i kada vam je masna kosa.

3. Ne dozvolite da budete "potlačeni"

Muškarci i žene bi trebalo da su jednaki u vezama. Oboje su nezavisna ljudska bića koja imaju različita mišljenja i na različite načine rade neke stvari. Dok ne naučite da funkcionišete zajedno, možda ćete morati da menjate ili prilagodite neke navike, ali nijedno ne bi trebalo da bude "potlačeno" onom drugom.

Bez obzira na to koliko ga volite, vaš muškarac ne može da kontroliše vaš život, vi to treba da radite. Naravno, to ne znači da nikada ne treba da pravite kompromis kada donosite odluke, već da ne treba da mislite da su njegove reči zakon. Ne dozvolite da zbog njega odstupate od nečega ili da vas on "gura" da radite nešto što ne želite.

4. Ne krijte svoj intelekt

Iz nekog ludog razloga, žene smatraju da pamet nije privlačna muškarcima. OK, nećete ga osvojiti ako se ponašate kao da znate sve i kao da ste najpametnija osoba na svetu, ali ne bi trebalo ni da skrivate svoj intelekt da biste hranili njegov ego.

Ako imate mišljenje o nečemu, recite ga. Ako znate odgovor na nešto, recite ga. Verovali ili ne, muškarcima je privlačno kada je žena pametna i samouverena, nezavisna i kada se ne stidi da prizna da ima mozak.

Sa druge strane, nervira ih kada se žena ponaša kao da je potpuno bespomoćna i nekompetentna za bilo šta. Sasvim je u redu ako znate pravila u fudbalu ili kako da zamenite slavinu, koliko god vas neko ubeđivao u suprotno.

5. Ne držite dijete

Laž da muškarci vole isključivo mršavice je rasprostranjena već godinama, ako ne i decenijama unazad. Zbog te laži su mnoge žene rizikovale svoje zdravlje, kako bi imale nezdravo uzak struk poput onog kakav imaju „fotošopirani“ modeli. To je potpuno pogrešno!

Nikada ne treba da se izgladnjujete da biste bili fizički privlačniji muškarcu. Prihvatite da kada vam kaže da ste prelepi, on to stvarno i misli.

Osim toga, zapamtite da su žene često svoju najveći kritičari. One same sebe ponekad bespotrebno pritiskaju da izgledaju ovako ili onako, a u stvari su savršene baš takve kakve jesu.

Ako stvarno mislite da bi trebalo da skinete koji kilogram, postoji mnogo drugih načina, i nijedan ne uključuje izgladnjivanje. Vežbanje i zdrava ishrana će vam pomoći da skinete željeni višak i da počnete da se osećate prelepo, iako to već i jeste.

6. Ne odustajte od svojih snova

Samo zato što ste našli ljubav svog života, to ne znači da ne morate da ostvarujete svoje snove. Svako ima tajna nadanja, snove i težnje za budućnost.

To što ste u vezi, ne znači da treba da odustanete od svojih snova samo zato što se partnerovi snovi ne poklapaju sa vašim. Naprotiv! Muškarac bi trebalo da vas podržava da ostvarujete svoje snove.

Ako ste zaista našli čoveka svog života, onda ne bi trebalo da vas tera da birate između njega i svojih snova. Trebalo bi da možete da imate oboje. Zato, ne odustajte od svojih snova da proputujete svet, da postanete umetnica... Sanjajte, i pustite da partnera da i on radi isto.

Tagovi:

Ostale vijesti