• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbi i Hrvati su autsajderi na Mundijalu"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Kompletan fudbalski svijet željno iščekuje predstojeći 21. po redu Mundijal, na kojem neće biti selekcije Bosne i Hercegovine, već će bivšu Jugoslaviju predstavljati reprezentacije Srbije i Hrvatske.

 Amar Osim za MONDO: Srbi i Hrvati su autsajderi na Mundijalu Izvor: MN PRESS
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Najtrofejniji trener u Bosni i Hercegovini Amar Osim u razgovoru za MONDO prokomentarisao je šanse "orlova" Mladena Krstajića i "kockastih" Zlatka Dalića na Svjetskom prvenstvu, koje počinje 14. juna i traje do 15. jula u Rusiji.

Selektor Hrvatske: Potpisujem finale sa Srbijom!

Grupe u kojima će biti smještene Srbija i Hrvatska su poprilično slične sa jednim izrazitim favoritom - Brazil je u grupi sa Srbijom, a Argentina sa Hrvatskom.

"Realno gledano, obje selekcije iz bivše Jugoslavije su autsajderi, pogotovo Srbija. U sličnoj su situaciji i Srbi i Hrvati, imaju možda finu poziciju da se došunjaju s jedne strane, a s druge, malo im žrijeb ne ide u prilog. Mogu možda da prođu grupu, očekivano bi bilo da prođu, pogotovo Hrvati jer Nigerija, iako specijalno ne pratim fudbal van Evrope, nije posebno dobra ekipa. Ništa specijalno. Imaju Island kojeg dobro poznaju. Iako su završili iza njih u kvalifikacijama, mislim da imaju bolji tim i na kraju Argentina. Problem je što je žrijeb namješten na taj način što se poslije ukršta sa grupom u kojem će vjerovatno biti Francuska, koja je u 'Top 3' favorita za osvajanje titule. Vjerujem da će Argentina nastojati da izbjegne Francuze u osmini finala. To je najveći problem Hrvatima, kojima će 'trikolori' vjerovatno biti nepremostiva prepreka", rekao je nekadašnji strateg sarajevskog Željezničara.

Pored "karioka", protivnici "orlova" biće selekcije Kostarike i Švajcarske, koje su po Osimu kvalitetnije od rivala koje imaju Hrvati.

Izvor: MN PRESS

"Srbi imaju malo težu grupu od Hrvatske. Brazil je bolji od Argentine, Švajcarska je čvršća od Islanda, a Kostarika je tu negdje sa Nigerijom, mogu da budu jako nezgodni. I u slučaju da Srbija prođe grupu, čekaju ih vrlo izvjesno Nijemci u nokaut fazi jer moramo da pretpostavimo da će Brazil biti prvi u grupi. Njemačka će takođe željeti u toj ranijoj fazi da izbjegne Brazil. Mislim da Srbima nije neuspjeh da prođu grupu, a poslije za dalje, jako, jako teško. Srbija ima mlade igrače, neki miks, ne bi bilo loše da prođe grupu, ali opet šteta je da im žrijeb za kasnije nije naklonjen. Drugačije je igrati sa Dancima ili Portugalom, a drugačije protiv Nijemaca".

Podsjetili smo Osima da Srbija uglavnom igra bolje protiv favorizovanih rivala, čak su na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine savladali njemački tim golom Milana Jovanovića.

"Dobili su tada Nijemce u grupi, to je drugačije, kad je 'pancerima' ono 'stani-pani' odnosno kad im je nešto potrebno, teško ih bilo ko može zaustaviti, a kamoli Srbija. Brazil je prvi favorit bez dileme. Pogledajte da su oni u južnoameričkim kvalifikacijama pobjegli rivalima 15-ak bodova iako tamo od tih država 'niko nikog očima ne može da gleda'. Argentina je slabija, jedva su uspjeli da izbjegnu baraž iako imaju Lionela Mesija".

Prema njegovom mišljenju, tzv. velike selekcije će se naći u samoj završnici i neće biti prostora za posebna iznenađenja.

"Osim Brazila, tu su Nijemci, prvaci svijeta. Ostali su ispod njih - Francuska, Španija ili Argentina. Belgija takođe je pritajeni favorit jer već su pet-šest godina u vrhu. Sad vidite kako će biti teško Srbima i Hrvatima ako prođu grupu. Veliki će proći u polufinale", zaključio je sin legendarnog "Štrausa sa Grbavice".

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boki

Kao i Grcka na Evropskom , da da

Jaaa

100%

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC