Ako ovo radi na prvom sastanku - bežite na vreme

Autor:

Ponekad prvi sastanak može da ukaže na to da će veza biti toksična, ali da biste to shvatili na vreme, morate da znate koje "crvene zastavice" na sastanku to pokazuju.

Ako ovo radi na prvom sastanku - bežite na vreme Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Kada na vreme shvatite da je veza sa nekim osuđena na propast, to može da vas poštedi slomljenog srca. Nikad nije lako pronači "pravog" ili "pravu", ali ako već na prvom sastanku shvatite da to nije osoba sa kojom se u tom trenutku nalazite, poštedećete sebe mnogo muka i gubljenja vremena.

Nekoliko stručnjaka za veze izdvojili su znake koji već na prvom sastanku pokazuju da treba da bežite glavom bez obzira.

1. Ne javi vam da kasni

Iako to ne znači da treba baš odmah da ga otpišete – možda mu se ispraznila baterija, na primer – to može da bude prvi znak nepoštovanja.

Ako pretpostavlja da vam je OK da sedite i čekate bez objašnjenja, pa se još ni ne izvini što kasni, budite obazrivi.

2. Nije dobar znak ako je grub prema konobaru

Na prvom sastanku se trudimo da impresioniramo osobu sa kojom smo, da ostavimo dobar utisak. Ako je osoba tada gruba prema konobaru ili prema bilo kome drugom, i to je njihova "najbolja verzija", verovatno ne želite da vidite kako se ponaša kada joj je loš dan.

3. Previše pominje bivšeg/bivšu

Ponekad teme o bivšim vezama prosto ne mogu da se izbegnu i nije ni loše razgovarati o tome, ali ako opsesivno govori o svojoj bivšoj devojci, to može biti znak da je još nije preboleo.

4. Sastanak previše brzo napreduje

Ukoliko vas posle pola sata sedenja u kafiću naziva "svojom", preterano se trudi da bude romantičan i da vas šarmira, moguće je da imate posla sa manipulatorom.

5. Pomalo agresivno ispoljava naklonost prema vama

"Ljubavno bombardovanje" je taktika koju koriste vrhunski manipulatori, a jedan od primera za to je kada vas zatrpavaju poklonima, komplimentima ili romantičnim gestovima od trenutka kada ste se upoznali. Time žele da vas navedu da poverujete da ste vi "ta" i da se osećate bezbedno sa njima, tj. da igrate po njihovim pravilima.

6. Nije "prisutan" ili neprestano gleda u telefon

Možda čeka važan poziv ili mejl, ali ako neprestano gleda u telefon bez ikakvog objašnjenja, to je prilično jasan znak da nije naročito zainteresovan za vas.

7. Ne prihvata drugačije mišljenje

Živa debata o različitim mišljenjima može da bude zabavna i dobra, znak da sa partnerom možete da razgovarate o svemu. Ali, ako vaš potencijalni partner ne može da prihvati da imate drugačije mišljenje, već želi po svaku cenu da vas ubedi da niste u pravu, to je već problem.

8. VEĆ postaje ljubomoran

Ako preterano insistira da mu odgovorite na neka pitanja, to može biti rani znak posesivnog ponašanja, a to nikada ne vodi zdravoj vezi. Ako vas na prvom sastanku "rešeta" pitanjima o bivšim partnerima ili insistira da zna ko vam je poslao poruku, bolje bežite na vreme.

9. Previše se šali

Neki ljudi humor koriste kao odbrambeni mehanizam, pa ako se stalno šale i smeju to ne ostavlja mnogo mesta ozbiljnom razgovoru, a iza toga bi mogao da se krije strah od bliskosti.

10. Otvoreno pokazuje dosadu

Ako vaš potencijalni partner ne sluša ništa što imate da kažete i tera vas da se osećate kao da mu dosađujete, verovatno ne bi trebalo ništa da započinjete.

11. Priznao vam je da je "uhodio" neke bivše

Priznanje da je neku bivšu uhodio ili joj, još gore, pretio, znači i da mu neće biti problem da to isto uradi vama. Bežite glavom bez obzira!

12. Zadirkivanje ide predaleko

Toksična osoba će često biti prikriveno zla, tj. radiće to kroz "prijateljske manire". Učiniće da se loše osećate što ne znate da "prihvatite šalu" i verovatno će vam reći da ste previše osetljivi.

Sudeći prema osnivačici One Love Foundation Kejti Hud, to je prilično veliki i jasan znak da ima loše namere koje maskira prijateljskim tonom.

13. Ponašanjem otkriva da ima problem sa kontrolom

Ako ste, na primer, izašli na večeru i potencijalni partner naruči obrok u vaše ime, a da vas nije ni pitao šta želite, to je znak da ima tendenciju da vas kontroliše, a to je nešto čega treba da se pazite.

Tagovi: