• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo viteški festival u Banjaluci (FOTO)

Autor mondo.ba

Prvi međunarodni viteški festival "Kastrum 2018" počeo je večeras u Banjaluci i trajaće do 3. juna. Posjetioci će imati priliku da vide srednjovjekovne viteške borbe, odore, oklope, ali i neke od starih, već zaboravljenih zanata.

 "Kastrum" - prvi viteški festival u Banjaluci Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Gledaoci će imati priliku da vide i takmičenja u streličarstvu, mačevanju srednjovjekovnim mačevima, ali i moderno mačevanje, te prikaz srednjovjekovne viteške borbe, neoklopne borbe, ples sa vatrom, žonglere, a svi izvođači će biti obučeni u kostime srednjeg vijeka.

Organizator ove manifestacije, koja će okupiti stotinjak učesnika iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Bugarske i Poljske, je banjalučki viteški red "Čuvari koplja Svetog Georgija".

Prije zvaničnog otvaranja ovog atraktivnog događaja, u Sabornom hramu Svete Trojice održano je simbolično vjenčanje kralja Stefana Dragutina i mađarske princeze Katarine iz dinastije Arpad.

Nakon toga, uslijedio je svečani defile do Kastela gdje je počeo zvanični program otvaranja festivala. U našoj fotogaleriji pogledajte kako je sve izgledalo, a više o ovom festivalu čitajte OVDJE.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop