Radionice Biljane Krstić na Banjaluka folk festu

Autor:

Banjaluka će od 3. do 10. juna biti domaćin Festivala folklora "Banjaluka folk fest 2018", koji organizuje Kulturno-umjetničko društvo "Sveti Sava".

0
A- A A+

Pomenuti festival održava se već četvrtu godinu za redom i okuplja društva iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Srbije i BiH.

Predsjednik Društva "Sveti Sava" Milenko Dulić navodi da će programom festivala biti obuhvaćeni folklorni nastupi, radionice izvornog pjevanja i promocija narodnih nošnji.

Mladi uče izvorno pjevanje

Vokalna radionica Biljane Krstić je osmišljena tako da na umjetnički način populariše tradicionalnu muzičku kulturu kroz direktni kontakt sa mladim pjevačima kojima se pruža mogućnost da je nauče. Veliko je interesovanje djece za radionicu Bilje Krstić, osim učenika talentovanih za pjevanje, prijavila su se i djeca iz Dervente i Doboja.

"Ove godine posebnu pažnju privlači radionica izvornog pjevanja o temi 'Od izvora do stilizacije', koja počinje u nedjelju, 3. juna, u 11 časova. Predavač na seminaru biće istaknuta umjetnica Biljana Krstić, koja je u svom dosadašnjem radu pokazala da je jedna od najvećih poznavalaca i čuvara izvornog pjevanja", rekao je Dulić.

On je dodao da će Festival ponuditi jedan novi sadržaj koji će svakako doprinijeti razvoju tradicionalnog pjevanja koji je zastupljen u svakom folklornom ansamblu.

Biljana Krstić u januaru je bila gost predsjednika Skupštine grada Banjaluka Zorana Talića, čija je i inicijativa bila da se vokalne radionice ove istaknute umjetnice organizuju u Banjaluci, kada je istakla da se raduje što počinje s radionicama i u Banjaluci gdje, kako kaže, ima mnogo mladih talentovanih za pjevanje.


Ostale vijesti