• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Belodedić: Hrvatska favorit za osvajanje Mundijala

Autor mondo.ba

Nekadašnji rumunski fudbaler srpskog porijekla Miodrag Belodedić smatra da je selekcija Hrvatske jedan od favorita za titulu na predstojećeg Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

 Miodrag Belodedić o šansama Srbije i Hrvatske na SP 2018 Izvor: MN PRESS

Defanzivac selekcije Rumunije, koji je sa Steauom i Crvenom zvezdom osvojio titule u Kupu šampiona, u intervjuu za banjalučke "Nezavisne novine" je istakao da izabranici Zlatka Dalića mogu jako daleko na Mundijalu.

"Šta reći o reprezentaciji koja je od posljednjih 12 velikih turnira, mislim na evropska i svjetska prvenstva, nastupila na, čini mi se, deset. Šta reći za reprezentaciju koja ima Luku Modrića, Marija Mandžukića, Ivana Rakitića, Matea Kovačića... Oni su toliko moćni i jaki kao malo koja reprezentacija svijeta. Hrvatska je za mene jedan od favorita i vrlo lako će proći grupu sa Argentinom, Islandom i Nigerijom, pa i nastaviti", rekao je Belodedić.

Na pitanje, da li su favoriti Mundijala, odgovorio je potvrdno.

"Da, favoriti čak i za trofej. Imaju renome, pobjednički duh, izvrsnu ekipu i plaše ih se mnogi. Imaju glavu i rep, sve što je potrebno jednoj dobroj ekipi da se može nadati dobrom rezultatu. Nikome, pa ni najboljim selekcijama svijeta danas sigurno nije svejedno kada igraju sa Hrvatskom".

Selektor Hrvatske: Potpisujem finale sa Srbijom!

Sa druge strane, po njegovom mišljenju, teško je prognozirati šanse Srbije da prođe grupu u kojoj su Brazil, Kostarika i Švajcarska.

"Nesumnjivo je da Srbija ima tešku grupu. Možda je neka sreća što počinju sa uslovno nešto lakšim rivalom Kostarikom, pa bi to mogli iskoristiti za neki prelomni trenutak u pozitivnom smislu za njih. Naravno, pobjeda protiv Kostarike uz kasnije poraz od Švajcarske i Brazila ne znači ništa. Ali ja vjerujem da ako dobro startuje, Srbija može i nastaviti još bolje. Sudeći po prikazanom u kvalifikacijama, njihov plasman u osminu finala je objektivno moguć, a onda znate kako, sve je moguće".

Belodedić je dodao da "orlovi" imaju čvrst tim što su pokazali u kvalifikacijama.

"Upravo su zajedništvom neutralisali i neke probleme koje su imali u svojoj igri, a koji su se primjetili u nekim utakmicama. Dakle, ta snaga kolektiva mora biti najveći adut Srbije. Sve turbulencije ako ih je i bilo moraju ostaviti po strani, iza sebe i složno sa ciljem zajedničkog podviga krenuti u Rusiju. Ja im želim svu sreću. Imaju dobre pojedince, koji kao kolektiv mogu napraviti mnogo", podvukao je Belodedić banjalučkom listu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC