• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kuvo Gaming Fest" u septembru na Kastelu

Autori mondo.ba Autori Dušan Volaš

Prvi međunarodni "Kuvo Gaming Fest" u BiH biće održan od 6. do 9. septembra na banjalučkoj tvrđavi Kastel. Gejmeri će se takmičiti u popularnim igrama Counter Strike i League of Legends.

 "Kuvo Gaming Fest" u Banjaluci Izvor: Mondo/Dušan Volaš
Izvor: Mondo/Dušan Volaš

Sergej Sliško ispred organizatora je istakao da se radi o internacionalnom turniru, a u toku su pregovori sa ruskim, njemačkim i španskim ekipama koji će biti pozvani direktno u ligu.

"Kad se sve sumira imaćemo na Kastelu jako veliki slet ekipa iz mnogih zemalja. Na takmičenje će doći i naš najbolji igrač Counter Strikea na svijetu iz Brčkog", istakao je Sliško na konferenciji za medije održanoj u Banjaluci.

On je pojasnio da će na gejming festivalu učestvovati osam ekipa u obje igre, a kvalifikacije će početi ove sedmice i trajaće do kraja juna.

"Učešće mogu uzeti sve ekipe, dok će one najjače direkno biti pozvane", pojasnio je Sliško i istakao da će se u sklopu festivala održati brojne edukativne i zabavne radionice i drugi sadržaji za gejmere.

Član tima ovog festivala i direktor agancije "Akvarijus" Brankica Janković kazala je da je ta agencija rado podržala ovu ideju koja je stigla od mladih, te istakla značaj ovog festivala sa više aspekata.

"Tu su sportska i kulturna dimenzija, te određeni turistički potencijal, za koje vjerujem da ćemo zajedničkim snagama sa Gradom znati iskoristiti na najbolji mogući način", istakla je ona.

Izvor: Mondo/Dušan Volaš

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je rekao da se "Kuvo Gaming Fest" uklapa u koncepciju Banjaluke kao otvorenog grada koji želi da se pozicionira na regionalnoj mapi u svim oblastima.

"Ovo je jedna nova oblast koja dolaza sa novim tehnologijama i u kojoj je puno mladih angažovano. Banjaluka može da se nametne kao regionalni centar u takmičenjima koja postoje. Našli smo se u priču da ne budemo samo domaćini već i partneri. Grad će ustupiti prostor za gejmere i nadam da se ovaj festival Banjaluci dati još jednu dodatnu dimenziju", rekao je Radojičić.

Specijalni ambasadori gejming festivala biće regionalne Youtube zvijezde - Čoda i Baka Prase.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS