Zlatna plaketa za hor "Una"

Autor:

Mješoviti hor "Una" iz Novog Grada osvojio je Zlatnu plaketu i zauzeo visoko drugo mjesto na takmičenju "Zlatna lipa Tuhlja" u Hrvatskoj.

0
A- A A+

Deveto međunarodno takmičenje "Zlatna lipa Tuhlja", održano je u subotu, 02. juna u Tuhelju (Republika Hrvatska) gdje je mješoviti hor "Una" iz Novog Grada u vrlo jakoj konkurenciji, osvojio zlatnu plaketu i, sa osvojenih 95 bodova, zauzeo visoko drugo mjesto u ukupnom poretku svih 27 horova i vokalnih sastava sa oko 850 pjevača iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Šest najboljih horova, među kojima je i Mješoviti hor "Una" Novi Grad, je učestvovalo u nadpjevavanju za veliki pehar grand prix „Zlatna lipa Tuhlja“, koji je na kraju otišao u ruke slovenskom horu “Goriški komorni zbor” iz slovenske Nove Gorice.

Uz nagradu publike, koju je Mješoviti hor "Una" osvojio na međunarodnom festivalu horova “Zlatnavila 2018” u Prijedoru, uspjeh na međunarodnom takmičenju "Zlatna lipa Tuhlja 2018" spada u najznačajnije rezultate Mješovitog hora "Una" iz Novog Grada.

Mješoviti hor „Una“ djeluje u sklopu Javne ustanove „Kulturno obrazovni centar Novi Grad“.

Ostale vijesti