• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Cibona i Cedevita bez trenera

Autor mondo.rs

Dva najbolja hrvatska kluba odlučila su se za smenu na klupi

 I Cibona i Cedevita bez trenera Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Posle finalne serije plej-ofa, u kojoj je Cedevita pobedila Cibonu i odbranila titulu prvaka Hrvatske, oba kluba odlučila su da otpuste trenere.

Novi-stari šampion saopštio je da Jure Zdovc odlazi sa klupe, budući da nije ispunio uslove postavljene u ugovoru a to je da on bude produžen samo ako osvoji trofej ABA lige i Evrokupa.

"Jure Zdovc je sjajan čovek i trener koji će u klubu ostati upamćen kao osvajač prvenstva Hrvatske, Kupa Krešimira Ćosića i ABA Superkupa na čemu mu čestitamo i zahvaljujemo. Ali ambicije kluba su jasne, ponovno igranje u Evroligi, što ove sezone nije uspelo. Bili smo blizu, odlučivala je jedna lopta, slobodno bacanje, ali ni kroz ABA ligu ni kroz Evrokup nismo ostvarili plasman, pa ćemo u novoj sezoni to pokušati sa novim trenerom", rekao je direktor Cedevite Davor Užbinec.

Klub je naveo da je već krenuo u potragu za novi šefom stručnog štaba.

"Imamo nekoliko opcija, a odluku ćemo doneti ovih dana. Novi trener vodiće ekipu u Evrokupu i ABA ligi, dok će u hrvatskom prvenstvu do plej-ofa igrati drugi tim pod vođstvom Slavena Rimca", dodao je Užbinec.

Još pre završetka sezone bilo je jasno da će Zdovc napustiti ekipu, zbog čega je Cedevita započela razgovore sa potencijalnim kandidatima za mesto trenera, a kao najzvučnije ime pominje se Sito Alonso.

Cibona je napravila identičan rez, nakon što je propustila priliku da osvoji domaće prvenstvo i Kup Hrvatske, pošto je oba puta poražena od Cedevite.

Otpustila je Ante Nazora i zahvalila mu se na saradnji, koja je trajala od novembra prošle godine.

"Nakon zajedničkog sastanka čelnika kluba i Ante Nazora nije postignut dogovor o nastavku saradnje. Zahvaljujemo se Ante Nazoru što je preuzeo ekipu u kriznim trenucima i uspeo da je dovede do finala Kupa i prvenstva", stoji u saopštenju Cibone, koja je takođe najavila da počinje pregovore sa potencijalnim kandidatima za mesto trenera.

Mediji prenose da bi Nazovoro mesto mogao da zauzme Ivan Velić, dojučerašnji trener tuzlanske Slobode, koji je ranije predvodio Široki Brijeg.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC