Viber: Ukinuta jedna od aplikacija

Autor:

Viber za Windows 10 više ne postoji, makar tako sugeriše Windows 10 Store.

0
A- A A+


Viber je povučen sa Windows 10 Store-a. Primetili smo to početkom juna, ali nismo odmah “alarmirali“ čitaoce, jer smo pomislili da je aplikacija samo trenutno nedostupna. Ipak, ni nakon nekoliko dana i u toku pisanja ovog teksta (7. jun) aplikacija se nije pojavila. Zapravo, aplikacija je zakopana u prodavnici, ali više ne može da se instalira na Windows 10 računarima. Viber je sad aplikacija samo za Windows Phone i Windows 10 Mobile, odnosno Windows Hub uređaje.

Povlačenje Viber-a za Windows 10 usledilo je nakon što je nakon godinu dana stiglo ažuriranje.

MONDO MobIT

Kategorija za PC više ne postoji, a kad se sa Windows 10 računara u Store-u traži Viber pojam, pretraga ne izbacuje nikakve rezultate. Tek kad se pretraga filtrira sa Mobile - Viber postaje dostupan, ali i dalje ga nije moguće instalirati na Windows 10 PC, ako ga već nema na računaru.

Ukoliko je Viber instaliran na Windows 10 mašini on će funkcionisati i dalje normalno, u šta smo se uverili na našem PC Viber nalogu.

Aplikacija Viber Desktop, u okviru koje je podržan i Windows 10, ali i Mac računari (verzija 10.10 i novije) i dalje je dostupna za preuzimanje sa zvanične lokacije.

MobIT je kontaktirao Viber podršku i kad dobijemo odgovor dopunićemo vest i obavestiti vas da li je ovo kraj Viber puta za Windows 10 ili je u pitanju privremena stvar.

Ostale vijesti