• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka domaćin Svjetskog kupa u kajaku i kanuu

Autor mondo.ba

Na dvije trke u kajaku i kanuu, koje će biti vožene na stazi u kanjonu Tijeso, nastupiće više od 165 takmičara i 20 zemalja.

Prvog dana takmičenja, 9. juna, voziće se trka u disciplini klasik (spust), a drugog dana takmičenja voziće se trka u disciplini sprint. Start obje trke je u 10 časova.

"Kajak kanu klub Vrbas sa zadvoljstvom može da kaže da je i ove godine domaćin jednog prestižnog takmičenja pod okriljem ICF-a. Vodeći ljudi ove organizacije, prepoznali su rad Kajak kanu kluba Vrbas koji je proteklih godina Banjaluku vratio na kajakašku mapu planete", navodi se u saopštenju KKK Vrbas.

Staza u kanjonu Tijesno, jedna je od omiljenih, među najboljim kajakašima svijeta koji će, ponovo, demonstrirati svoju vještinu niz rijeku Vrbas.

"Za Kajak kanu klub Vrbas, organizacija Svjetskog kupa je još jedna nagrada za uloženi rad i trud proteklih godina, ali i nagrada za dobre rezultate naših takmičara. Rad našeg kluba prepoznali su i naši prijatelji koji su nam, i ove godine, pružili podršku. Kompanija m:tel već šest godina stoji iza Kajak kanu klub Vrbas, a organizaciju Svjetskog kupa uz m:tel podržali su još Grad Banjaluka i kompanija GBT", dodaje se u saopštenju.

Kajak kanu klub Vrbas uz pomoć prijatelja, pobrinuo se da svi učesnici Svjetskog kupa imaju brojne sadržaje i van takmičenja, pa je tako za sve one koje su stigli u najveci grad Republike Srpske obezbijedio ulaznice za koncert Gibonnija, koji će biti održan na tvrđavi Kastel, 8. juna.

Dan uoči prve trke, predstavnicima svih timova obratili su se Zoran Talić, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka, Dragan Banjac, načelnik odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport u Gradu Banjaluka i Jelena Maksimović iz kompanije m:tel.

U Kajak kanu klubu Vrbas vjeruju da će biti dostojni domaćini i da će se o Banjaluci i rijeci Vrbas ponovo pričati o superlativima nakon trka Svjetskog kupa.

"Kajak kanu klub Vrbas već nekoliko godina uspješno je položio sve testove kada je u pitanju organizacija ovako velikih takmičenja. Vjerujem, da i ove godine neće biti nikakvih problema i da će svi naši gosti biti veoma zadovoljni. Rijeka Vrbas je jedna od omiljenih destinacija brojnih takmičara koji će nastupiti na Svjetskom kupu, tako da se i oni raduju što su ponovo u Banjaluci" , izjavio je Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba Vrbas.

Čast domaćina tokom trka Svjetskog kupa, braniće nekoliko članova Vrbasa, a najviše se očekuje od Darka Savića.

"U dobroj sam formi. Imao sam mali peh na Svjetskom prvenstvu, tako da je ovo sad prava prilika za 'popravni ispit'. Vjerujem da mogu da dođem do medalje. Konkurencija je zaista jaka, maltene svi oni koji su bili na Svjetskom prvenstvu dolaze u Banjaluku, tako da je ovo u neku ruku 'kajakaški mundijal u malom'. Što se mene tiče spreman i očekujem dobru trku", poručio je kajakaš Vrbasa, Darko Savić.

Finalne trke Svjetskog kupa voziće se u Celju, 16. i 17. juna.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC