• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voriors ekspres: Golden Stejt odbranio titulu

Autor mondo.rs

Ekipa Golden Stejta zadržala je u svom vlasništvu šampionski prsten NBA lige pošto je "počistila" Klivlend u finalu plej-ofa - 4:0. Kevin Durent opet MVP

NBA liga ima novog-starog šampiona, pošto su Golden Stejt Voriorsi ubedljivo slavili u finalnoj seriji protiv Klivlend Kavalirsa - 4:0.

Ekipa Stiva Kera zabeležila je trijumf i u četvrtom meču finala, na gostovanju rezultatom 108:85 (34:25, 27:27, 25:13, 22:20) i osvojila treću šampionsku titulu u poslednje četiri godine.

finale
Izvor: YouTube/Motion Station

Voriorsi su jedino poraženi 2016, kada je Klivlend uspeo da preokrene u finalnoj seriji i upiše ostvari prvi, i najveći trijumf u istoriji.

Voriorsima je to ukupno šesti pehar prvaka NBA lige, koliko imaju i Čikago Bulsi, i dele treće mesto na listi najuspešnijih timova. Daleko ispred njih su još Boston sa 17 trofeja i Los Anđeles Lejkers sa 16.

Voriorsi su ostvarili najubedljiviji trijumf u finalu još od 2007. godine, kada je San Antonio “počistio” takođe Klivlend maksimalnim rezultatom 4:0, I ukupno deveti tim koji je bez poraza dobio završnu seriju

Klivlend je u četvrtom meču finala pred svojom publikom pokušao da produži seriju, ali su Voriorsi došli rešeni da posao završe u najkraćem roku.

Predvodio ih je Stef Kari sa 37 poena, šest skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte, dok je Kevin Durent ostvario "tripl-dabl" - 20 poena, 12 skokova i 10 asistencija, i drugu godinu zaredom je osvojio trofej Bila Rasela za najkorisnijeg igrača finalne serije (MVP).

Durent
Izvor: Youtube/NBA

On je na četiri meča finalne serije u proseku ostvario 28,8 poena, 10,8 skokova i 7,5 asistencija, i postao šesti košarkaš u istoriji lige koji je dve godine u nizu bio MVP finala.

U pobedničkom timu Andre Iguodala upisao je 11 poena, Klej Tompson deset, a Drejmond Grin završio je meč sa devet poena, uz isti broj asistencija.

Kod Klivlenda najbolji je bio Lebron Džejms sa 23 poena, osam skokova i sedam asistencija, kome je to bilo osmo uzastopno od ukupno devet finala plej-ofa.

Istakli su se i Kevin Lav sa 13 poena, dok su Rodni Hud I Džej Ar Smit završili sezonu sa po 10 pogodaka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC