"Nije delovao depresivno, ali je bio premoren"

Autor:

Vest da se slavni kuvar ubio, šokirala je svet. Njegovi prijatelji i saradnici kažu da je Burdejnov umor "pojačao" depresiju protiv koje se borio.

0
A- A A+

Entoni Burdejn je imao i do 250 snimajućih dana tokom godine. Stalno je bio na putu, zemlje i gradove menjao u danu...I to radi emisije "Parts Unknown", a ranije zbog emisije "Bez rezervacije".

Njegovi najbliži prijatelji i saradnici kažu da je Burdejn svu svoju energiju trošio na posao i da je malo toga ostajalo za njega...

"Njegov raspored je bio prenatrpan i dešavalo se da bude premoren. Svako bi se tako osećao. Sve bi dao na snimanjima i onda bi se osamio u svojoj hotelskoj sobi, kako bi napunio baterije", tvrdi jedan od neimenovanih saradnika.

Niko od njih nije primetio znakove depresije, ali su svi bili svesni da je slavni kuvar premoren i često su ga viđali neveselog, što nije "onaj Toni kojeg publika zna i voli".

"Tokom snimanja, ispred kamere, uvek je bio srećan, radostan...Nikada neprijatan", dodaje on.

Jednom prilikom, Burdejn je govorio o svojoj borbi, o mentalnom zdravlju i o tome da bi voleo da bude srećniji.

"Voleo bih da budem srećniji. Želim to. Imam neviđenu sreću. Mogu da pogledam kroz prozor i kažem 'Daaa, život je dobar', ali kada su ga pitali da se oseća tako, odgovorio je odrično.

Burdejn je ovo izjavio u  novembru pre dve godine, tokom putovanja u Buenos Ajres.

O borbi s depresijom govorio je nekoliko puta.

"Uhvatim sebe kako naručujem neki burger na aerodromu. I to je burger, ništa posebno, čak nije ni neki dobar. Razmišljam o tome i osetim kako me depresija steže...To može danima da traje".

Boravke u luksuznim hotelima je ovako opisivao.

"Osećao sam se kao Kvazimodo koji odseda u lepim hotelskim apartmanima, gde je sve skupo. Osećao sam se kao čudovište".

A odnose s najbližima, s porodicom je ovako doživljavao.

"Moj posao se vrti oko komunikacije, ali kada dođe do toga da treba da razgovaram s ljudima koje volim, grozan sam. Jedino uspevam da razgovaram sa svojom osmogodišnjom ćerkom, jer sam tu negde ostao...Kao da sam klinac", rekao je slavni kuvar pre tri godine u jednom intervjuu.

Burdejn je poslednjih godina govorio da mora da ostane u poslu, da bude stalno zauzet i motivisan, kako bi izbegao "veliki oblak depresije".

"Nemam planove da se penzionišem, jer sam previše nervozan i neurotičan. Ne vidim sebe kao lika koji kopa po bašti i rešava ukrštenicu".

CNN je saopštio da je Burdejn izvršio samoubistvo u Strazburu u Francuskoj gde je snimao novu emisiju serijala o hrani za tu televizijsku mrežu. Preminuo je u 62. godini.

'

Ostale vijesti