• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda na korak do titule - 2:0

Autor mondo.rs

Džejms Feldin bio jedini šuterski raspoložen u "tvrdom" meču u Železniku. Crveno-beli će u ponedeljak igrati za odbranu titule. FMP možda ostao bez još jednog "pleja", jer se Stefan Pot povredio.

 Zvezda na korak do titule - 2:0 Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts u dva koraka je došla do "meč lopti" za osvajanje svoje četvrte uzastopne titule.

Nakon što se "provukla" u prvoj utakmici finala, ekipa Milenka Topića u Železniku je ove subote pobedila mirnije, u utakmici prožetoj čestim prekršajima, velikim brojem penala i izgubljenim loptama (zbirno čak 34).

FMP - ZVEZDA 62:68 (20:10, 14:29, 16:18, 12:11)

Ofanzivna sekvenca Džejmsa Feldina trgla je crveno-bele u drugoj četvrtini, pri maksimalnom zaostatku (22:10) i ispostavila se prelomnim momentom utakmice. Zvezdin bek je do poluvremena postigao 18 poena, slao poruke klupi FMP-a posle pogodaka, a u nastavku dobio i tehničku zbog koškanja sa Aleksandrom Bursaćem.

Tako motivisan, Dominikanac je završio meč kao najbolji strelac (24 poena) i bio je jedini koji je večeras bio u stanju da "veže" nekoliko pogodaka iz igre. I to u obe ekipe.

FMP se održavao u igri čvrstom odbranom reketa, većim brojem skokova (45-36), ali je preveliki broj promašaja koštao "pantere" prilike da bar opet priteraju favorita uz zid. Ekipa Vladimira Jovanovića pogodila je samo tri trojke iz 22 šuta i u završnici nije koristila važna slobodna bacanja.

Milenko Topić je u subotu ostavio Stefana Jankovića van tima, dok je šansu da nastupi dobio Aleksa Radanov. Trener Zvezde koristio je sve igrače osim Marka Kešelja i Matijasa Lesora.

Pet minuta pre kraja, "panteri" su ostali bez još jednog plejmejkera, Stefana Pota, koji je pri doskoku verovatno stao na nogu Tejlora Ročestija i napustio teren na ramenima saigrača. S obzirom na to da je povređen i mladi Aleksa Uskoković, ulogu "pleja" do kraja je izneo samo Nemanja Nenadić, koji je u tom trenutku primakao FMP na tri poena zaostataka.

Izvor: MN PRESS



Ognjen Dobrić postigao je potom važnu trojku (59:65), Nenadić je odgovorio na isti način (62:65), a Boriša Simanić je u narednom napadu propustio šansu da šutem za tri donese izjednačenje.

Alen Omić je zatim ostao miran na "crti" (62:67), Lazić je iskoristio jedan penal i tu je bio kraj, s obzirom na to da je Nenadić u pretposlednjem minutu izgubio loptu faulom u napadu, a da je Radovan Đoković u poslednjem minutu napravio grešku u koracima u reketu Zvezde.

Prvu meč loptu za osvajanje titule crveno-beli imaće u ponedeljak, u hali "Aleksandar Nikolić", kada će biti odigran treći meč finalne serije.

FMP: Odžo 3, Nenadić 12 (1/5 za tri), Pot 2, Bursać 4, Simanić 11 (0/5 za tri, 11 skokova), Đoković 9, Simeunović, Jeremić 3, Šešlija, Apić 14 (8 sk), Hamfris, Radovanović 4.

ZVEZDA: Ročesti 5, Lazić 7, Omić 15 (7 sk), Dobrić 7, Davidovac 7, Antić 1, Kešelj, Čović 2 (0/5 za tri, 7 sk, 9 as), Jovanović, Lesor, Radanov, Feldin 24.



UŽIVO:

- kraj utakmice, pobeda Zvezde u Železniku 68:62 -

40' Đoković promašuje šut za "minus 3"...

40' Ročesti se ljuti na sudije zbog nedosuđenog faula, dok Davidovac traži kratku pauzu žaleći se na udarac u lice. Stao je na liniju penala i promašio oba šuta.

40' Radovan Đoković kreće u kontranapad, pada u reketu Zvezde i pravi grešku u koracima. Gosti su pred pobedom i vođstvom 2-0.

39' 62:68 Lazić utrčava u reket iz ugla, a Simanić ga zaustavlja prekršajem. Zvezdin kapiten koristi jedan pokušaj "sa crte".

39' Nenadić u duelu sa Lazićem pravi faul u napadu, minut i po pre kraja.

38' 62:67 Omić staje na liniju penala i koristi oba penala, da vrati Zvezdu na "plus 5". Antić je potom promašio trojku, a Jovanović pozvao tajm-aut uoči završnice-

38' Dobrić promašuje slobodna bacanja, pa i šut za tri. Simanić hvata svoj 11. skok, pa promašuje trojku za izjednačenje.

37' 62:65 Dobar "izlazni" pas Omića i trojka Ognjena Dobrića. Nenadić odgovara takođe trojkom, trećom timskom za FMP na utakmici.

36' 58:62 Lazić trećim faulom i zbirno 44. ličnom greškom na ovoj utakmici šalje Nenadića ponovo na liniju penala.

35' 57:60 Simanić i Nenadić slobodnim bacanjima dovode domaćina na "minus 3", a Stefan Pot izlazi iz igre, zbog povrede skočnog zgloba. Plejmejker FMP-a pao je na parket, nakon što je verovatno pri doskoku stao na nogu Ročestiju. Jovanović ostaje bez još jednog plejmejkera, jer je i mladi Aleksa Uskoković van terena zbog povrede.

34' 54:60 Omić kreće u prodor, šutira i biva snažno izblokiran. Sudije ipak dodeljuju Zvezdi dva poena, procenivši da je lopta pre rampe dodirnula tablu.

34' Dok se meč bliži kraju, Feldin ulazi u seriju promašaja i isforsiranih šuteva. Rezultat se već nekoliko minuta ne menja...

33' Nenadić promašuje šut za tri za izjednačenje, a na drugoj strani ne pogađa ni Dobrić.

32' 54:57 FMP se muči u šutu za tri poena (2/16), ali Bursać preko Feldina vraća domaće na posed zaostatka. Isti igrači potom su bili u duelu na drugoj strani.

- kraj treće četvrtine -

30' 50:57 Na kraju treće četvrtine, poeni Davidovca i obostrana tehnička za Bursaća i Feldina. Dominikanac kroz celu utakmicu vodi ličnu bitku sa domaćim igračima.

30' 50:55 Loša sekvenca Ognjena Dobrića. Promašio je šut posle prodora, pa napravio faul i poslao Simanića na liniju penala. Serija domaćih 7:0.

30' 49:55 Đoković, pa Apić uvode FMP u nagoveštaj boljeg ritma u napadu. Simanić je potom blokirao Dobrića, pa položio loptu kroz obruč posle kontre. "Panteri" su prepolovili vođstvo gostiju, a Milenko Topić je pozvao tajm-aut.

28' 43:55 Feldin opet poentira uz faul, pa slavi koš burnije nego tokom sezone. Postigao je 24 poena. Zvezda je opet na maksimalnom vođstvu.

27' 43:50 Prvu trojku za domaće u nastavku postiže Radovan Đoković.

27' 40:50 Posle šest minuta pauze, loptu kroz Zvezdin obruč probacuje Apić, šutevima sa linije penala. Krenuo je centar FMP-a na zakucavanje, ali ga je Lazić zaustavio prekršajem.

26' 38:50 Branko Lazić ostaje sam u ćošku i pogađa trojku da produži seriju gostiju na 11:0. Jovanović reaguje još jednim tajm-autom.

24' 38:47 Ročesti pogađa prvu trojku na utakmici, za najubedljivije vođstvo crveno-belih večeras (38:44). U sledećem napadu Feldin povećava taj "plus" košem uz prekršaj Stefana Pota (četvrti).

21' 38:39 Dobar početak FMP-a. Poeni Odža, pa Simanića, za "minus 1". Odžo potom faulira Omića u napadu.

FMP: Odžo 1, Nenadić 7, Pot 2, Simanić 4, Đoković 6, Jeremić 3, Apić 8, Radovanović 3.
ZVEZDA: Ročesti 2, Lazić 3, Omić 8, Dobrić 2, Davidovac 3, Antić 1, Čović 2, Feldin 18 (4/4 za dva, 3/5 za tri).



- poluvreme -

20' 34:39 Feldin daje još jednu trojku (njegov 18. poen), pa dobacuje nešto igračima kraj klupe FMP-a, gde sedi Stefan Lazarević, igrač koji je počeo sezonu u dresu Zvezde, pa se vratio u Železnik i završio sezonu na Kupu, pokidavši ligament kolena u meču protiv ZVezde.

20' 32:36 Ročesti šutira jednom rukom i donosi Zvezdi prvo vođstvo od početnih 2:3. Feldin potom zaokružuje dobro poluvreme i trojkom.

18' 31:31 Feldin "vuče" Zvezdu. Bez promašaja šutira za dva poena, a sada je pogodio i posle prodora, uz faul, za izjednačenje.

18' 29:27 Feldin postiže svoj deveti poen, a FMP ne uspeva da učvrsti vođstvo zbog lošeg šuta za tri poena. Nenadić, pa Jeremić nisu koristili otvorene pozicije.

16' 27:25 Žestok duel Odža i Omića, posle kojeg Zvezdin centar pada, a "petica" FMP-a ostaje na parketu držeći se za zglob. Omić je poentirao uz faul. Jovanović zove tajm-aut i traži od ekipe da igra kao tim.

15' 27:22 Čović kreće na prodor, a Stefan Pot dobija treću ličnu grešku nakon kontakta sa Zvezdinim plejmejkerom. Antić potom fintira Odža i asistira Omiću, za konačno lake poene u reketu domaćih.

14' 26:20 Feldin sada telom odbija loptu posle ofanzivnog skoka i tako asistira Dobriću. Igrači FMP-a sakupili su već pet rampi.

13' 24:18 I još jednom - Džejms Feldin. Dva prodora i trojka, za uzastopnih osam poena Dominikanca i tajm-aut Vladimira Jovanovića.

12' 24:16 Trojka, pa pogodak Feldina posle prodora, za nagoveštaj energije u igri Zvezde.

11' 22:11 Još jedna Zvezdina izgubljena lopta, Apićev pogodak posle kontre za "plus 12", pa prvi poen Pera Antića na utakmici. Crveno-beli šutiraju iz igre 3/13 i izgubili su već sedam lopti.

- kraj prve četvrtine -

10' 20:10 Radovanović kažnjava lošu igru Zvezde u svim segmentima. Maksimalnih "plus 9" za domaćina, posle koje Branko Lazić dobija tehničku grešku zbog prigovora sudiji. Odmah i "plus 10".

9' 16:10 "Panteri" kontrolišu reket na obe strane terena. Postigli su već 12 poena iz "farbe", dok Zvezda gubi i gubi lopte...

8' 14:10 Igrači FMP-a čvrsto brane reket, dok Zvezda gubi već pet lopti u ranoj fazi utakmice. Pero Antić je ušao u igru, nakon nervoznog nastupa u prvom meču, u kojem je isključen zbog dve tehničke greške, a potom je zbog njih i prigovora kažnjen sa 78.000 dinara.

6' 10:8 Čović asistira Omiću za zakucavanje, Davidovac pogađa trojku i Zvezda je u mini seriji 5:0. Prekida je Simanić, zakucavanjem posle ofanzivnog skoka.

4' 8:3 Odžo "drži" odbranu FMP-a, a Nenadić ponovo poentira posle kontre i primorava Milenka Topića da zatraži tajm-aut.

4' Tejlor Ročesti loše počinje utakmicu. Dva promašena šuta, izgubljena lopta, pa dva faula i izlazak iz igre najboljeg igrača Zvezde

4' 6:3 Uzastopne rampe Odža, uzastopne kontre Nenadića i FMP stiče značajnu energiju.

2' 2:3 Stefan Pot postiže prve poene za domaće, a Branko Lazić "upisuje" goste, trojkom za vođstvo.

- Startne petorke -

Crvena zvezda: Ročesti, Lazić, Dobrić, Davidovac i Omić.
FMP: Pot, Nenadić, Bursać, Simanić i Odžo.

- Sudije -

Milivoje Jovčić, Aleksandar Glišić, Vladimir Jevtović

Posle dramatičnog početka finalne serije plej-ofa Superlige, u Železniku će od 18 časova biti odigran drugi duel, u kojem bi favorit mogao da stekne meč loptu, a domaćin da izjednači i vrati finale "na početak".

"Panteri" su u prvom meču ispustili ogromnu priliku da zicerom Stefana Pota naprave veliki "brejk". Košarkaši Zvezde su nezadovoljni napustili "Pionir", iako su pobedili.

"Trebalo bi da izađemo na teren i da pokažemo snagu. A, ne da se borimo do poslednjeg šuta da vidimo šta će se dogoditi", izjavio je nakon utakmice Alen Omić, koji je zajedno sa Tejlorom Ročestijem u najvećoj meri i sprečio iznenađenje, iako je važnu trojku u završnici pogodio Džejms Feldin.

"Moji igrači sada plaču, ali borićemo se i u subotu", izjavio je posle meča trener FMP-a Vladimir Jovanović, dok je Milenko Topić preuzeo na sebe krivicu za lošu igru ekipe i najavio da će reakcija biti bolja u drugoj utakmici.

Večerašnji meč finala možete pratiti u tekstualnom prenosu na MONDU, kao i u TV prenosu na Arena sport.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC