Razlog više da se našminkate ujutru

Autor:

Žene koje se šminkaju kad idu na posao plaćene su više od koleginica koje neguju prirodan izgled. Poražavajuće? Da. Ali, statistika je surova.

0
A- A A+
šminka šminkanje puder senka bronzer kozmetika četkica za šminku šminkanje Foto: MONDO/Lana Stošić

"Dobre" vesti za žene, evo načina da vas konačno za posao koji obavljate plate onoliko koliko zaslužujete. Tužno je samo što takav ishod ne zavisi od toga koliko ste efikasni ili kompetentni za posao koji obavljate… Sve što vam je potrebno je malo karmina.

Nedavno sprovedena studija pokazala je da žene imaju višu platu ako su doterane na radnom mestu. Sociolozi Džeklin Vong i Endru Pener prikupili su podatke o više od 14.000 zaposlenih žena, i ispostavilo se da postoji uzročno-posledična veza između truda uloženog u izgled i ostvarene zarade, prenosi "Indipendent".

Ovi nalazi poklapaju se sa zaključcima ranijih studija koji su ukazivali da atraktivni muškarci i žene zarađuju i do 20 odsto više od manje privlačnih kolega i koleginica.

Ali, nova studija pokazala je da se u ovom kontekstu "privlačnost" žene odnosi na to koliko truda ulaže u svoj izgled, ne samo na prirodnu lepotu. Dakle, na platu utiče "ceo paket", šminka, frizura, manikir…

A 21. vek je… Tužno zar ne?

Ostale vijesti