• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal nedodirljiv na "Šatrijeu"!

Autor mondo.rs

Španski teniser 11. put u karijeri trijumfovao na Rolan Garosu.

Rafael Nadal odbranio je titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je u finalu protiv Dominika Tima glavni deo posla završio krajem prvog i početkom drugog seta.

Nakon 4:4 u prvom setu osvojio je pet gemova zaredom i od tog trenutka je bilo jasno da Austrijanac u svom prvom grend slem finalu neće moći da napravi iznenađenje.

Nadal - Tim 3:0 (6:4, 6:3, 6:2)!

Tim je u ovaj meč ušao sa ne tako lošim međusobnim bilansom (3:6), uključujući pobedu na mastersu u Madridu ovog proleća, ali kao što je sam tada izjavio, Madrid i Rim zbog specifičnih uslova predstavljaju najbolje prilike za pobedu nad Nadalom na šljaci.

Na stadionu "Filip Šatrije" to ide malo teže.

Španac je od trijumfalnog debija na Rolan Garosu 2005. godine osvojio ovaj turnir 11 od mogućih 14 puta, uz ukupan skor 86-2!

Pobedili su ga samo Robin Soderling u osmini finala 2009. i Novak Đoković u četvrtfinalu 2015, dok se godinu dana kasnije povukao zbog povrede uoči trećeg kola.

Ove godine je u sedam mečeva izgubio samo jedan set, od Dijega Švarcmana u četvrtfinalu. Majstor i veliki borac kakav je Huan Martin Del Potro nakon toga mu je uzeo sedam gemova, praktično se predavši posle prvog seta, dok je Tim u finalu bio ozbiljniji protivnik, ali nije uspeo to da pretoči u respektabilan rezultat.


Nije tok meča promenila ni Nadalova povreda srednjeg prsta leve ruke početkom trećeg seta. Mladi Austrijanac napravio je previše grešaka u važnim poenima, a kada je na kraju odbranio tri meč lopte i naterao velikog šampiona da ponovo zapne posle prokockanih 40:0, videlo se da ipak ima potencijal da mu dostojno parira.

Međutim, biti konstantno dobar protiv Nadala na pariskoj šljaci je izazov na koji je u prethodnih deceniju i po malo ko uspeo da odgovori.

Majorčanin je u "gradu svetlosti" proslavio 32. rođendan i podigao 17. grend slem trofej. Rodžer Federer, koji će se selidbom na travnate terene ponovo uključiti u ATP Tur, ima ih 20, sa željom da tu rekordnu brojku uveća već na Vimbldonu sledećeg meseca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC