• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Igrači Totenhema ne znaju da pobeđuju"

Autor mondo.rs

Legenda Arsenala ne veruje mnogo sadašnjoj reprezentaciji Engleske pošto "jezgro tima" čine fudbaleri Totenhema.

Dani Rouz, Kiran Tripijer, Erik Dajer, Dele Ali i kapiten Hari Kejn.

Totenhem će na predstojećem Svetskom prvenstvu imati najveći udeo igrača u sastavu Engleske, a ono što je i važnije od toga jeste da će oni voditi važnu ulogu. Neće biti iznenađenje čak i ako sva petorica u jednom trenutku budu starteri, a to se ne sviđa Toniju Adamsu.

Legendarni štoper Arsenala, inače najvećeg rivala Totenhema, je u intervjuu za "San" kazao da opasno sumnja u ovu generaciju "Gordog Albiona" - baš zbog igrača Spursa.

"Stvarno sam zabrinut zbog ovih igrača Totenhema... Mislim da oni ne znaju da pobeđuju. To su zaista veoma dobri igrači, ali u određenim trenucima sezone i turnirskih takmičenja - moraš da napraviš dodatki korak, da se istakneš", rekao je Adams i dodao:

"Morate biti sposobni da vladate emocijama i ako oni ne znaju da pobeđuju - neće ni pobediti".

Videćemo da li će ovo probuditi novi "raskol" u reprezentaciji Engleske pošto su mediji prethodno u "aferi tetovaža" napali Rahima Sterlinga, pa je utisak da igrači sa Ostrva na Mundijale nikada ne putuju u najboljoj atmosferi zbog pritisaka iznutra ili spolja...

Adams je ocenio da je problem Engleske i to što nema šampionskog golmana poput Điđija Bufona i defanzivca "čvrstog kao kamen" kakvi su Serhio Ramos ili Fabio Kanavaro.

Pošto je i sam bio defanzivac, ispričao je i zanimljivu anegdotu kako se ova pozicija promenila tokom vremena, pa su štoperi - posebno na Ostrvu - sve manje "čvrsti u duelima", a sve više se gleda procenat uspešnih dodavanja.

"Džon Stouns je tehnički veoma dobar, ali uvek se setim razgovora pre nekog vremena sa tinejdžerima defanzivcima u Arsenalu. Pitao sam ih 'Šta je vaš posao?', a jedan od njih je rekao 'moderni štoper'. Rekao sam mu 'Čekaj čoveče, vidiš onaj gol? Tvoj posao je da jeb*na lopta ne uđe u njega'. Samo su pričali o distribuciji lopte iz zadnje linije, a ja sam ih samo upitao jesu li danas vežbali igranje glavom?", kazao je Toni Adams.

Podsetimo, Engleska na Mundijalu igra u grupi sa Belgijom, Tunisom i Panamom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC