Fetel: Savršeno - prava reč da opiše trku

Autor:

Vozač Ferarija odradio fantastičan posao u Kanadi i omogućio svom timu da trijumfuje na stazi Žil Vilnev posle 14 godina

0
A- A A+

Sebastijan Fetel i Ferari zasluženo slave posle velike pobede u trci Formule 1 u Kanadi.

On je na stazi Žil Vilnev ostvario trijumf i to tako što je vodio od početka do kraja trke. Uspeo je i da prekine neslavni niz Ferarija na stazi Žil Vilnev i obezbedi prvi trijumf ekipi posle 2004. godine.

"Savršeno je verovatno dobra reč da opiše trku. Ovo je neverovatno. Već sam rekao koliko ovo mesto znači za Ferari, a imati ovakvu trku je neverovatno. Ovo je moja 50. pobeda, ali prekinut je Ferarijev niz bez pobeda i video sam koliko su ljudi oko mene super srećni", rekao je Fetel.

Fetel je upisao 50. Pobedu u karijeri I preuzeo prvo mesto u generalnom poretku vozača ove sezone u šampionatu F1.

"Staza Žil Vilnev i pobeda Ferarija i moja pobeda me čine ponosnim, počastvovan sam. Na ovaj dan se sećamo velikog Žila Vilneva", naveo je četvorostruki svetski prvak.

Nemac ima bod više od Luisa Hamiltona iz Mercedesa, koji je u Montrealu zauzeo peto mesto.

"Ima mnogo do kraja prvenstva, uopšte se ne zamaram time. Ali, ovo je dobra stvar", dodao je Fetel.

Drugo mesto zauzeo je Valteri Botas iz Mercedesa, koji je poručio da je njegov tim ostvario maksimum.

"Od prvog kruga se činilo da su oni brži i mogli su da kontrolišu trku. Mi smo se zaista trudili, ali na kraju smo imali problem, nestajalo nam je goriva zbog čega se Maks primakao. Mislim da je ovo bio naš maksimum u današnjoj trci. Dan ranije, u kvalifikacijama se radilo o hiljaditim delovima sekunde, možda bi sa pol pozicije nešto bilo drugačije, ali sa drugog startnog mesta smo izvukli maksimum", naveo je Botas.

Tagovi:

Ostale vijesti