• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon godina čekanja konačno Cyberpunk 2077 video!

Autor mondo.rs

Još jedna velika premijera na Microsoft E3 konferenciji - nakon The Division 2 videa prikazan i prvi video Cyberpunk 2077 igre!

 Nakon godina čekanja konačno Cyberpunk 2077 video! Izvor: Promo / MONDO portal

Microsoft je na ovogodišnjoj E3 konferenciji imao tu čast da predstavi preko 50 igara, među kojima su i takve svetske premijere kao što su Just Cause 4, Devil May Cry 5, Dying Light 2 i Gears of War 5, ali ipak smo svi potajno čekali samo jednu stvar, za koju se znalo da će se pojaviti upravo na Xbox prezentaciji - prvi “pravi” video za sada već praktično mitski Cyberpunk 2077, RPG studija CD Projekt RED, koji nam je doneo The Witcher serijal.

Prošlo je šest godina od prvobitnog videa-najave za Cyberpunk 2077, i od tada ni traga ni glasa o igri, samo po koji trač i koja reč iz samog studija, ali ništa više. Sve do ovogodišnjeg E3 šoua. Kad je delovalo kao da će se Xbox konferencija završiti, desio se scenski “hakerski” napad i prikazao nam se konačno taj momenat - Cyberpunk 2077.

Dobili smo prvi video rađen unutar samog “endžina“ igre i možemo reći da što se kvaliteta tiče, igra izgleda fenomenalno, zaista je vizuelni raj za oči. Dizajn nam se na prvi pogled činio previše “svetlim” i pomalo neozbiljnim, nekako smo više očekivali prljav, depresivan i mračan grad budućnosti, ali to je bio samo prvi utisak, jer već na drugo gledanje vidimo da je ovo pravi pravcati sirovi Cyberpunk. Propalice, pankeri, kiborzi, hakeri, implantati, prljave ulice, nasilje, mračni noćni klubovi, sumnjive ekipe i korporacije… sve je tu u samo par minuta videa.

Saznali smo konačno i koga ćemo igrati. Mi smo u ulozi momka koji se zove V, plaćenika u usponu, koji je upravo dobio svoj prvi veliki zadatak i želi da se probije među “velike igrače”.

Kako kažu u zvaničnom opisu igre, u svetu uličnih ratnika prepunih kibernetičkih poboljšanja, korporacijskih “hakera života” i “net-runera“, ovo je naša prilika da postanemo urbana legenda. U video nema ni traga od devojke iz originalnog “trejlera“, ali verujemo da će ona igrati ključnu ulogu u glavnoj priči.

Potvrđeno je da je igra “open world“, u ogromnom futurističkom metropolisu Noćni Grad, i da je pre svega RPG sa jakim akcentom na narativ, što je jako dobra vest i uklanja sve strahove da će možda otići u nekom modernijem i ujedno nepoželjnom pravcu.

Za sada nismo dobili više informacija, u vidu konkretnog gejmpleja ili datuma izlaska, ali CD Projekt RED ima svoju privatnu prostoriju za novinare na E3, pa verujemo da ćemo tamo saznati više, od Play! Zine kolege sa lica mesta.

Zvaničan E3 tag na MobIT sajtu je E3 2018, a na društvenim mrežama #MobITE32018 - pratite ih za sve novosti vezane za E3 sajam ove godine!

Cyberpunk 2077 – official E3 2018 trailer
Izvor: Cyberpunk 2077

Skrivena poruka studija svim budućim igračima

Osim što su na samom početku prikazivanja, prilikom “hakerisanja” konferencije, podelili srećnim i obazrivim posmatračima desetak The Witcher 3 kodova sa svim ekspanzijama, tu se, takođe krilo i pismo fanovima.

U njemu CD Projekt RED kaže da se izvinjava fanovima što su ćutali ovako dugo o igri, ali da su prosto to rešili da tako urade iz dva razloga. Najpre su želeli da u potpunosti završe sa The Witcher 3 i tome su posvetili svu pažnju, a zatim jednostavno nisu želeli da izlaze u javnost dok nemaju nešto konkretno da pokažu, jer su očekivanja velika i oni žele da održe kvalitet.

Izvor: Promo / MONDO portal

Na kraju podužeg pisma, odgovaraju na četiri ključna pitanja:

- Što se tiče datuma izlaska igre, kažu da još uvek ne mogu da kažu ništa konkretno, osim da je “znatno bliži nego što je ranije bio”. Kvalitet im je apsolutno na prvom mestu i jedini motiv, pa kad budu bili sigurni da će moći da daju datum - daće ga

- Koliko je velika igra, kažu “ozbiljno velika”. I kažu da potpuno iskreno, apsolutno nemaju pojma koliko je tačno velika osim da je zaista ogromna, pa i da kad budu “sve sastavili”, tad će moći i da izađu sa više informacija

- Besplatne DLC i ekspanzije su apsolutno nešto što možemo da očekujemo, kao i potpuno odsustvo DRM zaštite

- I na kraju, NEMA mikrotransakcija, uopšte! Igra će biti singlplejer narativno iskustvo i tu nema mesta za bilo kakve mikrotransakcije!

Moramo reći da je CD Projekt RED još jednom postavio standarde kako da se odnosi prema fanovima, i skidamo im kapu!

Zvaničan E3 tag na MobIT sajtu je E3 2018, a na društvenim mrežama #MobITE32018 - pratite ih za sve novosti vezane za E3 sajam ove godine!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS