Ovog ljeta bez kupanja na Abaciji

Banjalučani će ove godine ostati uskraćeni za kupanje na jednoj od najpopularnijih plaža na Vrbasu.

Ovog ljeta bez kupanja na Abaciji Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba Ilustracija

Naime, zbog rušenja starog i izgradnje novog Zelenog mosta ovog ljeta kupanje na gradskoj plaži Abacija biće zabranjeno.

Iako je izgradnja Zelenog mosta, kako ističu u Gradskoj upravi jedan od ključnih infrastrukturnih projekata, brojni Banjalučani ovog ljeta moraće potražiti drugo mjesto za osvježenje. Oni kojima se ne ide nigdje dalje od Abacije, moći će uživati jedino u "debeloj" hladovini.

Ako vam ipak hlad nije dovoljan, evo gdje još možete potražiti spas od “paklenih” vrućina koje su najavili metereolozi za predstojeće ljeto.

Rušenje i izgradnja Zelenog mosta

U Banjaluci će u četvrtak, 14. juna, početi uklanjanje konstrukcije starog Zelenog mosta, koji će biti zatvoren i za pješački i biciklistički saobraćaj, najavljeno je iz banjalučkog Odjeljenja za saobraćaj i puteve. Nakon toga uslijediće izgradnja novog mosta, a radovi bi, prema ugovoru trebali biti okončani do decembra.

Jedna od, takođe veoma popularnih, plaža je Vrućica u Srpskim Toplicama/ Šeheru, gdje mogu uživati i oni kojima je Vrbas uvijek hladan, ali ćete se vjerovatno suočiti i sa gužvom.

Zanimljiva plaža je i kod restorana Slap, a na raspolaganju imate i plaže Zelena, Sitari, Borik, kao i Lendrin mlin.

Ukoliko ipak, volite mir i tišinu, Vrbas uzvodno nudi manje plaže gdje ćete uz osvježenje od vrućina imati priliku i za odmor od gradske vreve.

Drugi problem je zdravstvena ispravnost Vrbasa, koja proteklih godina nije bila na zadovoljavajućem nivou, pa vode Vrbasa i Vrbanje nisu bile za kupanje.

Iz Gradske uprave su nam rekli da će prva analiza Vrbasa ove godine biti urađena do kraja juna.

“Prvo uzorkovanje i analiza ispravnosti Vrbasa biće obavljena do kraja juna, po nalogu Odjeljenja za inspekcijske poslove i biće urađena na pet banjalučkih plaža”, rekao je za naš portal Milenko Šajić, portparol Gradske uprave Banjaluka.

Spas od vrućina pronalaze na "banjalučkom moru"

Ostale vijesti