• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal propušta Vimbldon?!

Autor mondo.ba

Novi-stari šampion Rolan Garosa nije siguran da li je u stanju da da nastupa na turnirima na travnatoj podlozi ove sezone

Rodžer Federer propustio je sezonu na šljaci kako bi turnire na travi dočekao u najboljem stanju, dok bi Rafael Nadal mogao da uradi suprotno.

Španac je superiorno osvojio 11. titulu na Rolan Garosu, a nakon iscrpljujućeg igranja na omiljenoj mu podlozi, ozbiljno razmišlja da napravi pauzu i preskoči sezonu na travi.

Kako trenutno stoje stvari gotovo je izvesno da neće nastupati na Kvinsu, tradicionalnoj pripremi za Vimbldon. On je i prethodne dve godine propušta taj turnir u Londonu, najpre zbog povrede, a zatim i zbog umora.

"Imao sam dugu i iscrpljujuću sezonu na šljaci. Igrao sam skoro sve moguće mečeve posle povratka nakon povrede. Bila su to dva veoma zahtevna meseca", prokomentarisao je Nadal.

Španac je 2017. posle Rolan Garosa igrao prvo na Vimbldonu bez pripreme i stigao je do četvrtog kola, gde ga je zaustavio Žil Miler posle pet setova.

"Prošle godine sam odradio dobar posao. Na Vimbldonu sam izgubio od odličnog igrača na travi, u pet setova. Tom duelu prethodili su takođe dobri mečevi. Poražen sam iako sam mogao i da dobijem, da nisam prepustio protivniku da povede 2:0 u setovima".

"Prošle godine dobro sam se pripremio, a sada moram da razgovaram sa svojim timom i nakon toga donesem odluku. Najvažnije je ono što je najbolje za moje telo. To je prioritet", poručio je Španac.

Prvi reket sveta kaže da prethodnih godina nije imao problem oko nastupa i na šljaci i na travi.

"Ranije dok sam bio mlađi I brži, nije mi bio problem da se prilagodim podlogama. To jeste teško, ali sam uspevao bez problema. Ja bih I dalje želeo da nastupam na što više turnira, ali sada isključivo moje telo donosi odluku o tome", rekao je Nadal.

Nekoliko dana pre Nadala i Novak Đoković je posle eliminacije u četvrtfinalu Rolan Garosa saopštio da postoji mogućnost da preskoči sezonu na travi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC