Smena na tronu: iPhone skliznuo, Xiaomi u naletu

Autor:

Tokom aprila tron je preuzeo najveći Android proizvođač.

0
A- A A+

Analitička kompanija Counterpoint objavila je rezultate prodaje pametnih telefona za mesec april na globalnom nivou i Samsung je nakon nekoliko meseci iPhone dominacije ponovo na vrhu liste, i to sa dva modela - Samsung Galaxy S9 i Samsung Galaxy S9+. Na Market Pulse April Edition listi nalazi se još jedan Samsung model - Galaxy S8 - na 10. poziciji, a tu je i pet iPhone modela i dva Xiaomi uređaja. Ostalih proizvođača u top 10 nema.

iPhone je zauzeo treće, četvrto, peto, sedmo i deveto mesto liste, sa modelima iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 6 i iPhone 7.

Xiaomi je ostao u drugom delu liste, ali zato ispred proizvođača kakvi su Huawei, HTC, OnePlus, LG ili Sony - šesto i osmo mesto sa modelima Xiaomi Redmi 5A i Xiaomi Redmi 5 Plus tj. Note 5.

U komentaru kompanije Counterpoint navodi se da je kompanija Samsung obezbedila dobre rezultate konstantnim marketinškim aktivnostima, brojnim poklonima, koje daje uz Galaxy S liniju novih telefona, ali i zahvaljujući preporukama zadovoljnih korisnika od ranije. Što se Xiaomi “proboja“ tiče, ova kompanija smatra da ćemo tek viđati sve više ovakvih telefona na listama - onih koji nisu skupi, a nude dosta za uložen novac.

Izvor: mts Tvoj svet

Ostale vijesti